Black Sails – vége a második évadnak - Corn & Soda

Black Sails – vége a második évadnak

blacksaa

Véget ért a Black Sails második évada, és a kalózos sorozat az utolsó két résszel olyan élményt szállított, hogy az túlzás nélkül vetekedhet akár a Trónok harca színvonalával is. Kétségtelen, hogy a Starz nagyon tud valamit, ha akcióról és intrikáról van szó, és elmondható, hogy a Spartacus és a Da Vincis Demons után újfent végtelenül büszke lehet egy termékére.

Őszintén szólva, az sem lett volna baj, ha a rapszodikus, és enyhén romantizált első évad után egy ugyanolyan másodikat kapunk. A készítők azonban inkább a kegyetlen realizmus szellemében vitték tovább a sztorit, és ezzel sikerült szintet lépniük mind a történetmesélés, mind a karakterek terén. A második évadban érezhető volt, hogy minden egyes zászlólobbanás és kardcsapás egy szerves egész része, a karaktereket (legfőképp Flint kapitányra és Eleanorra gondolok) pedig sikerült olyan szinten elmélyíteni, hogy az még sorozatszinten is párját ritkítja.

image2 (3).jpg

A Fekete Vitorlák univerzuma a második évadban (is) flottul működött: Nassaut a Kincses sziget című világhírű regény karakterei (Flint kapitány, John Silver, Billy Bones), valóban élt kalózok (James Vane, Hornigold kapitány) és teljesen fiktív személyek (Eleanor Guthrie, Max) népesítik be. A kalózparadicsom, New Providence továbbra is kétségbeesetten küzd az életben maradásért – a dolog pikantériáját az adta, hogy a túlélést különböző (és gyakran egymást keresztező tervekkel) próbálják meg elérni a fent említett szereplők. Ehhez vegyük hozzá az intrikát, egy kevés politikai ármánykodást, és (ahogy az egy kalózos történethez illik) egy dollármilliókat érő kincset is.

black_sails_4
Az első öt rész után még volt hiányérzetem, egyrészt Max, Jack és Anne különös drámai háromszöge szúrta a szememet, de a flashbackeket sem éreztem éppen helyénvalónak. Mindaddig úgy éreztem, hogy a második évad nem annyira összeszedett, mint a másik. Aztán mindkét szál kifutott oda, ahova reméltem, hogy kifutnak majd, és bár Anne karaktere mindvégig irritált, de szerencsére egy csomó dolog kárpótolt.

Itt pedig különösen a kilencedik és a tizedik részre gondolok. Feszült, mélyen drámai és akciódús volt mindkét epizód, több fordulattal, és egy rendkívül izgalmas harmadik évad ígéretével (amelyben már belép a történetbe maga Feketszakáll is).
A Black Sails ezzel a nagyon erős második évaddal már több gátat áttört, azonban még továbbra sem eléggé ismert a szélesebb közönség körében.
blacksaasa
Azoknak, akik szeretik az olyan intrikaközpontú sorozatokat, mint a Trónok harca vagy a Spartacus, nagy valószínűséggel tetszeni fog ez a fajta kalózkodás, szóval amennyiben illik Rád a leírás, és még nem láttad a Black Sails-t, sürgős pótolnivalód van!

Ez is tetszeni fog...