Box Office – tarolt a San Andreas - Corn & Soda

Box Office – tarolt a San Andreas

A vártnál erősebben nyitott Amerikában a San Andreas. A Dwayne Johnson főszereplésével készült katasztrófafilm toronymagasan nyerte a hétvégét, a hazai 54,6 milliójához megközelítőleg 60 millió dollárt gyűjtött a világ többi részén, így nem egész egy hét elteltével már 113 millióval rendelkezik.


san-andreas6
A Pitch Perfect 2 és a Mad Max: Fury Road továbbra is gyűjti a milliókat, mindkét film nagy sikernek számít, ez már a múlt héten sem volt kérdés. A Tomorrowland azonban egészen biztosan nem lesz sikeres.  Brad Bird filmje Amerikában pocsékul szerepel, de a világ többi részén termelt pénznek köszönhetően a készítési költség még megtérülhet.

Hétvégi amerikai bevételek, az összegek dollárban értendők:
1. San Andreas – 54,6 millió
2. Pitch Perfect 2 – 14,8 millió
3. Tomorrowland- 14,3 millió
4. Mad Max: Fury Road – 14,1 millió
5. Avengers: Age of Ultron – 11,4 millió

A Furious 7 nagyon közel van ahhoz, hogy minden idők harmadik legtöbbet hozó filmje legyen, de úgy néz ki, nem jut fel a dobogóra – jelenleg 12 millióval marad el a Bosszúállók első részétől, és valószínű, hogy ennyit már nem tud összekaparni.  És ha már Bosszúállók: az Ultron Kora hatodik ezen a listán, a hétvégén pedig biztosra vehető, hogy megelőzi az ötödik helyen álló utolsó Harry Potter-filmet.

A cím után a készítési költség illetve az összesített bevétel látható, dollármilliókban:

Avengers: Age of Ultron – 250 m / 1 321 m
Mad Max: Fury Road – 150 m / 281 m
Pitch Perfect 2 – 29 m / 228 m
Tomorrowland – 190 m / 133 m
San Andreas – 110 m / 115 m

Ez is tetszeni fog...