Erős gyomor kell Az ember a fellegvárban harmadik évadához - Corn & Soda

Erős gyomor kell Az ember a fellegvárban harmadik évadához

Lehetett már filmeken és sorozatokon rémséges, szörnyű, vagy gyomorforgató jeleneteket látni, de amit Az ember a fellegvárban harmadik évadja meglépett, az talán mindenen túltesz.

Napok óta nem hagynak nyugodni a látottak. Ezt az élményt egyszerűen valahova ki kell írnom magamból.

Szóval az említett jelenet Az ember a fellegvárban című sorozatban látható. A következő sorokban jön egy kis spoiler, de ettől még élvezhető lesz a harmadik évad. Sőt, talán pont ezek után akarja majd jó néhány ember megnézni.

A jelenetben egy náci vezetőnek több okból is rémálmai vannak. Az egyik ilyen álmában egy olyan emléke elevenedik meg, amit a második világháborúban élt át. Egy német katona embereket végez ki, egy 5-6 év körüli kislányt hagy utoljára, de a pisztolya beragad. Hirtelen ötlettől vezérelve a csuklójánál és a bokájánál megfogja a kislányt. A vékonyka gyereket az erős felnőtt férfi könnyeden repíti körbe-körbe. Mintha csak játszanának. Ám itt nem játék volt. A gyerek keservesen üvöltött, az életéért könyörgött. A kislány hangja még az én rémálmaimban is időről-időre visszaköszön. Élete utolsó másodperceiben a gyereket a náci katona háromszor pörgette meg maga körül, majd az utolsó fordulatban a mellette álló ház sarkába reptette fejjel a gyermeket. Csont roppant, a gyereksírás pedig félbeszakadt.

Az egész jelenetben a gyermek tehetetlensége, és a kivégzés abszurditása mellett még az is borzalmas volt, ahogy a gyermeket reptető katona társai viselkedtek. A férfi mellett cigiztek és nevetgéltek. Mintha nem is egy emberi lényt ölt volna meg brutális módon a társuk, hanem csak egy párnát csapott volna a falhoz.

Hogy miért rázott meg ez ennyire? Azért, mert bár meglehet, hogy más sorozatokban, filmekben ennél durvább jelenetek is vannak, de azok szerencsére többségében kitaláltak. Erről viszont sajnálatos módon sejteni lehet, hogy a valóságban is megeshetett ilyesmi.

Az egész cikkel nekem pusztán az volt a célom, hogy valahogy kiadjam ezt magamból, hogy ezzel feldolgozzam a látottakat. Az, hogy ezek után ti megnézitek-e, vagy sem a sorozatot, rátok bízom. Az évadkritikát holnap várhatjátok, mert a harmadik évad utolsó részét, ma fejezem be, de félve indítom el, mert tartok tőle, hogy ennél is megrázóbb élmény vár az évadzáróban.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Grandiózusabb és még inkább nyomasztó lett. Erről a fajta nyomasztásról egyébként a korábbi cikkemben már olvashattatok is. A jó hangulaton kívül az erősségek közé sorolható még a színészi […]