Firebase címen elérhető a Volume 1 következő epizódja - Corn & Soda

Firebase címen elérhető a Volume 1 következő epizódja

forrás: taringa.net

Mindössze két hét telt el azóta, hogy a Neill Blomkamp által alapított Oats Studios feldobta a netre a sorozatos formában készülő Volume 1 első rövidfilmjét, a Rakkát, és már itt is a következő epizód, a Firebase. Az előző rész gyíkemberes, poszt-apokaliptikus világát félretették, hogy ezúttal a vietnámi háború poklába helyezzék a történéseket. Ami maradt viszont, az a narratíva nyers és brutális volta, valamint a kis költségvetéshez képest is elképesztő látvány.

Neill Blomkamp eddig is tudta, hogy kell mindössze – hollywoodi mércével mérve – egy marék dollárból valami fantasztikusat kihozni, talán az első filmjre, a District 9 (2009) erre a legjobb példa. Most a Volume 1 projekt filmjeivel pontosan ezt a vonalat követi.

forrás: flipboard.com

Az eddigi részek leginkább a atmoszféreteremtéssel foglalkoztak, és nem merültek bele túlzottan a karakterek és a történet bővebb kibontásába. Ez azzal magyarázható, hogy Blomkamp kísérleti jelleggel készítette és tette ingyenesen elérhetővé ezeket. Célja annak felmérése, hogy lenne-e igény az eddigi, valamint további részek esetlegesen hosszabb formában történő legyártására, ezúttal természetesen az összekalapozott forrásokból megtámogatva.

A mostani, majdnem 27 perces filmben amerikai katonák találják szembe magukat egy eddig soha nem látott ellenséggel, mélyen a vietkong vonalain belül. Fegyverek, horror, Vietnam, ♫Run through the jungle♫. Kattintás csak erős idegzetűeknek:

Ez is tetszeni fog...