Ingyenesen nézhető a Volume 1

Ingyenesen nézhető a Volume 1

Volume 1

Forrás: Den of Geek

Nem kamu. A District 9 rendezője, Neill Blomkamp Volume 1 néven egy sorozatot készít éppen, aminek az első részét totál ingyen és bérmentve nézheted meg a Steamen, de ha nincs kedved átkattintani, letölteni a Steam alkalmazását, az se gáz, mert a mi cikkünkben is végignézheted.

Egy ilyen cím és bevezető után valószínűleg egyből a linket keresitek hozzá, vagy már tekernétek is lefelé a videóhoz, de előtte ha szeretnétek kicsivel több infót kapni az alkotásról, akkor ajánlom olvassatok még egy picit.

A link egyébként ott van a bevezetőben a Steam szó alatt, maga a pilot pedig a cikk végén, de mielőtt rákattintasz bármelyikre, tényleg olvass tovább, mert érdekes háttere van a produkciónak.

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy felkínálták az új Alien film rendezését a dél-afrikai rendezőnek, de ő azt visszautasította. Emögött megbújhat az is, hogy a híres horror sci-fi sorozat mögött nem igazán rejlik valós érték, míg Blomkamp inkább arról híres, hogy történeteivel nem pusztán látványt és izgalmat kreál, hanem társadalmi üzenetet is közvetít. Lássuk be őszintén, ez utóbbit az Alien filmek még akkor sem ismernék fel ha az izomból pofán vágná őket.

A másik ami a visszautasítás oka volt, az nem más, minthogy a rendezőnek más tervei voltak. Megalapította saját produkciós irodáját, az Oats Studios-t, amivel egyenesen a Steam-re kezdett el gőzerővel gyártani tartalmakat. (Uhh banyek, ez nagyon rossz volt. Bocs!) Az első ilyen egy sorozat, ami a Volume 1 névre hallgat, és aminek az pilotját tegnap ingyenesen elérhetővé tették a nagyközönség számára.

volume 1

Forrás: Den of Geek

A Rakka-ról, mivel csupán 20 perces, nehéz úgy írni, hogy az ne legyen spoileres, ezért csupán a rövid összefoglalóját közlöm le. Az emberi társadalom egy fejlettebb űrlényinvázió miatt összezuhan. A bemutatott szereplők megpróbálnak harcra kelni ellenük, de ehhez minden bátorságukra, szerencséjükre és erejükre szükségük lesz.

A sorozat története Blomkamphoz hívem nem egy egyszerű és öncélú látványorgia, bár abból sincs hiány, de ezen felül még egy iszonyatosan nyomasztó világot elénk táró alkotás is, amibe még a legkeményebb arcok is beleborzonganak.

Amennyiben nem győztelek meg titeket arról, hogy abszolút nézős a téma, úgy akkor ez 20 perc majd megteszi, hiszen úgyis ez egy pilot dolga. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Oats Studios feldobta a netre a sorozatos formában készülő Volume 1 első rövidfilmjét, a Rakkát, és már itt is a következő epizód, a Firebase. Az előző rész gyíkemberes, […]

  2. […] Oats Studiosnál nem ülnek a babérjaikon: a Rakka és a Firebase után nem sokkal kiszórták a következő kisfilmjüket. Ebben azt láthatjuk, […]