Gotham - nyitott a 2015-ös sorozatszezon - Corn & Soda

Gotham – nyitott a 2015-ös sorozatszezon

A Gothammel nyitott a 2015-ös sorozatszezon. Nem rúgta be ajtót és rontott ránk veszettül, csak résnyire nyitotta azt, és annyit mondott “helló!”, de ezt olyan kimérten tette, hogy pont annyit töltött a poharunkba, amivel a téli szünet alatt a sorozatok hiányából adódó szomjúságunkat csillapította, de csak annyira, hogy a éppen kibírjuk a következő pár napot. Kattintás után bővebben olvashattok arról, hogy a Gotham 11. részében mi volt figyelemre méltó.

Miközben néztem időről időre az jutott eszembe, hogy a sorozat egyfajta új Genszterkorzó (Boardwalk Empire) akar lenni, bár ezt a címet a Peaky Blinders egyértelműen elorozta.

gotham2

Az epizód java az Arkham elmegyógyban játszódott, ahová Gordont száműzték mégis azok a részek voltak érdekesek, amiben a maffia ügyködéseit nézhettük. Tény, hogy az epizód végére az elmegyógyos rész is felpörgött, mégis szívesebben lestük Fish Mooney és bandája intrikáit. Míg az előző részek alapján a sorozatnak szívesebben adtam volna a Gordon nyomozó felemelkedése címet, mostanra inkább illene hozzá a Gotham bandái. Őszintén remélem, hogy megmaradnak ezen a vonalon, és nem a nyomozó szerencsétlenkedéseit kell végignéznünk még a maradék 11 részben. Még annak ellenére, hogy a dokinőt játszó színésznőt egy ismertebb eye candyre cserélték. Aki nem tudná, annak árulnám, el, hogy Dr. Thompkins már korábban is feltűnt, a Pingvin esernyője című epizódban, de akkor még nem Morena Baccarin (Homeland – Jessica Brody, V – Anna) játszotta őt.

A cikk végére pedig egy kis apróság. A jelenetben amikor a Pingvinért elmegy a főnöke a rendőrségi fogdába volt egy kis magyar jelenlét. Maroni szól az egyik rendőrnek, hogy engedjék ki Cobblepotot, mire az hülyén néz rá, ezért Maroni annyit kérdez tőle, hogy “Mi van, tán magyarul beszéltem?” – “What, I spoke hungarian?”. Tudom nem nagy, de nekem akkor is mosolyt csalt a szám szélére. Már csak azért is mert Maroni egyértelműen olasz származású, így ez a szöveg enyhe képzavar, főleg mivel ami nyelvünkben a magyarul annyit tesz, hogy érthetően.

Ez is tetszeni fog...