Gotham- gyengébb már nem lesz - Corn & Soda

Gotham- gyengébb már nem lesz

gotham112Nem mondom, hogy ez lett volna a Gotham bottle epizódja, vagy a legunalmasabb, de biztosan ez volt az a pont, amit ha mint néző kibírtunk, akkor maradunk, amíg el nem kaszálják. Kattintás után az aktuális részről olvashattok, azaz a 12.-ről.

Először is, az a gonosz, akit ki lehet iktatni egy bögre kávéval és egy gumicsizmával, nem tűnik túl veszélyesnek. Ja, és ez nem volt spoiler, mert totál kiszámítható volt, hogy ebből a csatából Gordon fog kijönni győztesen. A sorozatnak nem mellesleg ez az epizodikus nyomozgatós rész a legnagyobb negatívuma.

Korábban is mondtam már, hogy ami érdekessé teszi a Gothamet, az a szervezett bűnözési szál. Szerencsére pont eleget kaptunk ebből a részben, hogy ne unjuk magunkat halálra. Erről pedig tényleg spoilermentesen fogok írni.

gotham112_1A Falcone és Fish közötti konfliktus, illetve hatalmi harc egyfajta tetőpontot ért el. Miközben néztem még egy hülye vicc is eszembe jutott, amiről biztosra veszem, hogy más már elsütötte. Ez nem más, minthogy a Pingvin Halat eszik reggelire. Lehet nem is véletlenül lett a karakter neve Fish, hiszen rajta keresztül kapaszkodik fel az alvilágban Pingvin. Akár azt is mondhatnánk, hogy ez a szál is kiszámítható volt, de ha sejtettük is előre, hogy ez úgy fog alakulni ahogy, akkor is élvezettel néztük végig.

Ez viszont nem volt elég ahhoz, hogy azt mondjuk, “Hú anyám! Mennyire király rész volt ez.” Inkább csak megrántottuk a vállunkat, és azt mondtuk. “Meh, egynek jó volt, nézzük mi lesz a következő héten!”

Nézzük is meg mi lesz, mert ez az előzetes felébreszti bennünk a reményt, hogy a Gotham igenis az a sorozat, ami eddig hiányzott a tévéből.

 

Ez is tetszeni fog...