Gotham - Pilot kritika - Corn & Soda

Gotham – Pilot kritika

A Batmanes sorozat Batman nélkül. Mindenki azt mondta már az előzetesek alapján, hogy ez lesz most a legnagyobb durranás a Trónok harca után a tévében. Én nem azt mondom, hogy tévedtek, csak talán kicsit túlzásba estek. Lehet, hogy túl nagyok voltak az elvárásaink, és szinte már lehetetlen is lett volna azoknak megfelelni, de a Gotham pilotja, annak ellenére, hogy hangulatilag tökéletes olt, és a szereplőgárda sem hagy maga után kívánnivalót, azt kell mondanom, hogy kicsit fura volt. Kattintás után részletesebben is olvashattok erről.

bruce-gordon

Hogy miért is volt fura? Először is pont azért mert néhol annyira visszaadja a Tim Burton-féle Batman filmek sötét hangulatát, és néhol olyan akciók vannak benne, amik után azt várnánk el, hogy ilyen stílusban is folytatódjon, de sajnos nem ez történik, mert az időben annyira visszamegy a történet, hogy Bruce még gyerek, a Batman filmek történetében igen sokszor erősen szexualizált Macskanő is még kislány, plusz a masszív képregényrajongóknak biztos nem fog kedvezni az, hogy sok eredettörténettől olyan szinten eltérnek, hogy pusztán csak azért ismerünk rá egy egy gonosz karakterre, mert kimondják annak a nevét, vagy egyértelmű utalást kapunk rá.

Lehet nem volt szép dolog tőlem, hogy egyből a negatívumokkal kezdtem, de ehhez a sorozathoz úgy látszik ez kell, mert aki ezeken túljutott, és még itt maradt, illetve végignézte a pilotot az biztos maradni fog az egész évadra. Ugyanis amennyiben hajlandóak vagyunk ezek felett szemet hunyni akkor tényleg ott vannak azok a jelenetek amiket vártunk a történettől. Tartottam tőle, hogy a sorozat írói kihasználják Batman nevét, hogy egy szerizált nyomozós sorozatot készítsenek. Egyelőre úgy látszik, hogy szerencsénkre nem erről van szó. Mert egy komolyabb összeesküvés, és egy háború két rivális maffiózó között is képben van, szóval lesz bőven a részek között átívelő szál.

Ez a sorozat tényleg az egyik legjobb lesz, de ne várjunk el túl sokat tőle, mert bizony akkor csalódni fogunk. Jó szórakozást hozzá mindenkinek!

Ez is tetszeni fog...