Gyere őrült Zártosztályra! - Corn & Soda

Gyere őrült Zártosztályra!

Alapértelmezett esetben nem kis faragatlanságra vall a címsorban szereplő módon megszólítani az Olvasót. Azonban ebben a kontextusban, ezzel a felszólítással a lehető legnagyobb élményt kívánjuk neki! A Zártosztály ugyanis egy zenekar. De nem egy újdondász punk banda. Jó helyen kapiskál, aki a cím első két szavához asszociál valamit.

Donászy Tibor dobos, Mirkovics Gábor (Zserbó) basszusgitáros és Csillag Endre (Csuka) gitáros a nyolcvanas évek végétől muzsikáltak együtt Magyarország talán legemblematikusabb rockzenekarának, az Edda Műveknek színeiben. Az együttes második, egyben legnehezebb korszakának zászlóvivői voltak ők. Ha feledtetni nem is lehetett a Slamovits István gitáros nevével fémjelzett ős-Eddát, maguk mellé kellett állítaniuk a fanyalgó rajongók tömegét ahhoz, hogy a zenekar egyáltalán életben maradhasson. Jelentjük: küldetés (túl)teljesítve! Hiszen olyan bomba-slágerek születtek ez időtájt, mint e cikk címében szereplő, vagy az Éjjel érkezem, Velem kiáltsatok, Veled vagyok  stb.

Hard Rock Magazin online zenei újság által szervezett, 2013-as farsangi buli apropóján támadt az ötlet: mi lenne, ha újra egy színpadon láthatná-hallhatná a nagyérdemű a nyerő formációt? Nosza, a három alapember kiegészült a komolyzene világából kölcsönvett Lázár Zsigmond billentyűssel, és az Irigy Hónaljmirigy paródia-zenekarból ismert Sipos Péterrel – akinek létezik egy komolyabb arca is. A tervek szerint meg lett volna hívva a rendezvényre az akkori csapat két mai napig eddás tagja: Pataky Attila énekes és Gömöri Zsolt (billentyűs), de e színpadi találkozás létrejöttét bizonyos szerződések nem engedték.

zártosztály plakát Az eredetileg egyetlen fellépésre összeállt formáció – a közönség követelésére – egy év múlva újra a világot jelentő deszkákra lépett, ezúttal  a Barba Negra klubban, ahol – Sipos Peti közlése szerint – megduplázták az előző, Club 202-es nézőszámukat. Nem csoda hát, ha a történetnek folytatása lesz JÚLIUS 30.-án este, az imént említett egyik szórakozóhely “kihelyezett tagozatán”, a Barba Negra Trackben (mely azonos a hajdani Zöld Pardonnal, és a Rákoczi-híd budai lábánál található). Szokásukhoz híven vendégeket is hoznak magukkal a zártosztályos fiúk: Kálmán György énekes jön majd el a Dinamit együttesből, és jelen lesz a szintén ex-eddás (később “ricsés”, “bikinis”) dobos: Hirlemann Bertalan is. A rocksztárok előtt pedig az Asphalt Horsemen fogja üzemi hőmérsékletre hevíteni a jó népet.

Kedvcsinálónak: a januári bulin a srácok az ötös-hatos-hetes Edda-albumokra játszottak: tehát elhangzottak az Ünnep, A Kör, az Így akarom, Megfulladok, az Éhes asszony, Lisztománia, Változó idők, és a cikk első felében említett nóták. A hírek szerint újabb dalok felelevenítése várható. A téli koncerthez hasonlóan Csillag Endre készülő szólóalbumáról is kapunk ízelítőt, de számíthatunk rá, hogy a vendégek sem érkeznek üres kézzel.

Tehát akinek bármit is jelentett a fentebb behatárolt Edda-korszak, és szeretné az akkor íródott dalokat a társszerzők autentikus tolmácsolásában meghallgatni, annak Zártosztályon a helye! Amikor pedig arról a nevetségesen alacsony összegről értesültünk, melyet egy ilyen produkcióért fizetnünk kell, meggyőződésünkké vált: ezek a fiúk tényleg megőrültek!

Ez is tetszeni fog...