Kész katasztrófa (Trainwreck, 2015) - Corn & Soda

Kész katasztrófa (Trainwreck, 2015)

Ezen a héten mutatják be a mozik a Kész katasztrófa című filmet, amely Jude Apatow egyik legújabb vígjátéka. Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek tetszeni fog a mozi, aki kedveli Apatow alkotásait. A Trainwreck forgatókönyvét pedig maga a főszereplő, Amy Schumer írta.

A film főszereplében megismerhetjük Amyt (Amy Schumer), aki egy pillanatra sem szeretne elköteleződni. A lány egy újságnál dolgozik, és gyermekkorában megtanulta mogorva édesapjától, hogy a monogámiának semmi értelme sincsen. Éppen ezért a lány ehhez is tartja magát, így folyamatosan egyetlen éjszakára szerzi be magának a pasikat. Mondhatjuk, hogy lassan Amy számára az elköteleződés a világ legfélelmetesebb dolgává válik, miközben húga már családot alapít.

maxresdefault (1)

Amy élete akkor borul fel igazán, amikor újságja azt a feladatot adja számára, hogy készítsen egy cikket egy híresen ügyes sportorvosról. Hamarosan kiderül, hogy a doki (Bill Harder) igazán kedves, aranyos férfi, akinek jövetelét Amy egyáltalán nem kalkulálta bele az életébe, ezért olyan problémákkal szembesül, amelyek első ránézésre megoldhatatlanok.

NEW YORK, NY - JULY 16:  Amy Schumer and Bill Hader are seen filming "Trainwreck" in East Village on July 16, 2014 in New York City.  (Photo by Alessio Botticelli/GC Images)

Érdekesség, hogy az első film, amelyet nem Apatow írt, hiszen átadta Amy Schumernek a megírás jogát, akinek saját élete ihlette a történetet. Apatow saját maga kereste fel Amy Schumert, amikor hallotta a lányt a Howard Stern showban beszélni édesapja mentális problémáiról. A rendezőt levette a lábáról Schumer nyílt és őszinte stílusa.

Szerintem a Trainwreck jó vígjáték. Hozza magával Apatow filmjeinek hangulatát, komolyan témákat vicces köntösbe ölt. Igazi minőségi szórakozást nyújthat bárkinek. Úgy gondolom, hogy érdemes akár moziban is megnézni. Ráadásul vígjátékhoz képest igencsak hosszú, hiszen 125 perces játékidejével van ideje kibontani a történetet.

trainwreck_poster

értékelés: 65/100
IMDb: 6.8
MAFAB: 70%

Ez is tetszeni fog...