Kóborlók kalauza - kutyussal a délegyházi tavaknál - Corn & Soda

Kóborlók kalauza – kutyussal a délegyházi tavaknál

Itt a nyár és nagyon meleg az idő. Az ember strandra járna, de mit csináljon akkor, ha a kutyájával menne? Nálunk még egyelőre kevés olyan strand van, melyet négylábú kedvenceinkkel együtt látogathatunk, s ahol együtt fürödhetünk velük. A délegyházi tavaknál a Tavirózsa kemping az egyik ilyen kivétel, ahol a kijelölt kutyás strandon kis kedvencünkkel együtt pancsolhatunk. Nemrég kipróbáltuk mi is, így most megosztjuk veletek tapasztalatainkat.

delegyhaza2-crop

Kutyás strand a Tavirózsa kempingben

A nagy melegben a vízparton a legjobb, ezt mindenki tudja, s választékban persze nincs is hiány. Számtalan strand, tó, folyópart várja a hűsölni vágyókat. Azonban, ha a kedvencünket is vinni akarjuk, akkor már nincs annyira könnyű dolgunk.  Az interneten kutyás strandok után keresgélve találtuk a délegyházi tavakat, s azon belül is a Tavirózsa kempinget, mint kutyabarát helyet. Szép környezetben lévő, barátságos helynek tűnt, ami nincs is messze.  A délegyházi tavak ugyanis Budapesttől 30 km-re találhatóak Délegyháza határában. Az említett kutyás strand pedig a IV. számú tónál, a Nomád parton. Autóval nagyjából félóra alatt le lehet érni a tóhoz, s úgy tűnt, tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Nos, az utóbbiban egy kicsit tévedtünk.

A kóborlók semmitől nem riadnak vissza, így elindultunk 40 fokban busszal a tavakhoz. A Népligettől egy óra alatt lehet eljutni Délegyházára, ahol a helyközi járatról a Délegyháza autóbusz fordulónál kell leszállni, s a falu határában, a kukorica földek mellett gyalogolva lehet eljutni a tavakhoz. A tűző napon földutakon gyalogolni 4 kilométert nem olyan poén, de viszonylag hamar, 40 perc alatt oda lehet érni a kempinghez. Először a horgásztó mellett mentünk el, majd következett a Naturista kemping, ahová nyugodtan betérhet az, aki szívesen hódol a nudizmusnak. Aztán végre elérkeztünk a Tavirózsa kempinghez.

delegyhaza9

Szép környezetben, árnyas fák alatt terül el a kemping a tó partján. A bejáratnál nagyon kedvesen fogadtak minket, és felajánlották, hogy elkísérnek és megmutatják a strand területét és a kutyás részt. A tó csodásan hívogató, zöldesen opálos vize hűs, közepén apró kis szigetekkel melyeket csónakkal vagy akár úszva is meg lehet közelíteni. A partot hatalmas, árnyas fák szegélyezik, melyek alatt a fürdőzők a naptól védve pihenhetnek. A hagyományos strandot egy kerítés választja el a kutyás résztől, és a kutyusos rész is ketté oszlik: külön rész van a kistestű és a nagytestű ebek számára. A hőség és a hétvége miatt elég sokan voltak a parton, de így is találtunk magunknak helyet. A kutyák között rögtön megkezdődött a pajtáskodás, játék. Minden kutyus nagyon jól szocializált volt, s a gazdáik is nagyon kedvesek és barátságosak.

Pami kutyus

Pami kutyus

A víz nagyon finom, hűvös. Egyedül a sekély vízben lévő kavicsok zavaróak, nem igazán kellemes rajtuk mezítláb járni, de ahogy mélyül a tó, úgy ez a probléma megszűnik.

A strandon két büfé van: az egyik a hagyományos fürdős részen, a másik pedig a kutyásoknak fenntartott partszakaszon.

Sajnos egyik részen sem találtam rendes mosdót, vagy illemhelyet, csupán mobil WC-t. A másik, amit hiányoltam, hogy nincs a parton kút, vagy csap, ahol mondjuk kezet lehetne mosni, vagy a kutyusnak vizet engedni. Bár a büfés lányok nagyon kedvesek voltak, s többször is megtöltötték Pami kulacsát.

A kevés  hiányosság ellenére a nagyon jól éreztük magunkat, s mindenkinek nagyon jó szívvel ajánljuk ezt a remek strandot. A tó maga gyönyörű, a vízben remekül lehet úszni, s a környezet is kellemes. Pami, a kutyusunk is nagyon jól érezte magát, s végre rájött, hogy ő is tud úszni.

 

Ez is tetszeni fog...