Könyvajánló: Ben H. Winters - Gyilkosság világvége előtt az Agave Könyvektől - Corn & Soda

Könyvajánló: Ben H. Winters – Gyilkosság világvége előtt az Agave Könyvektől

gyilkosság világvége előtt

Ben H. Winters Gyilkosság világvége előtt (The Last Policeman, 2012) című könyve itthon 2015-ben jelent meg Falvay Dóra fordításában az Agave Könyvek gondozásában. A regény műfaját nehéz meghatározni, valahol a krimi és sci-fi között helyezkedik el, mindenesetre nem sok könyvhöz tudnám hasonlítani.

A regény története szerint Hank Palace, akit közrendőrből most léptettek elő nyomozóvá, lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi munkáját. Annak ellenére is, hogy alig fél év múlva a 2011GV1 jelű aszeroida becsapódik a Földbe, és valószínűleg mindenki meg fog halni. Az őrület persze ennél sokkal korábban elkezdődött, már akkor, mikor a tudósok először észlelték a közeledtét, és még volt rá esély, hogy kitér a pályájáról. De nem tért, egyenesen a Föld felé tart. Az emberek feladják, otthagyják a munkájukat, hogy kihúzhassák a bakancslistájukon lévő pontokat, mások a biztos halál előtt a biztos halált választják, és öngyilkosok lesznek. Elsőre Peter Zell esete is pontosan ugyanolyannak tűnik, mint az összes többi. Felakasztotta magát, nincs mese. Hank Palace nyomozó azonban érzi, hogy most ennél sokkal többről van szó.

Winters azon kívül, hogy egy nagyon izgalmas nyomozást vázol fel, morális kérdéseket is pedzeget. Vajon hogyan reagálnak az emberek a közelgő világvégére? Megkergülnek és lázadnak, hiszen úgysincs jövő? Folytatják mindennapi megszokott életüket, hogy ne uralkodhasson el az őrület? Reménykednek, esetleg összeesküvés-elméleteket szőnek? És te hogy reagálnál?

A Gyilkosság világvége előtt, melynek azóta már megjelent a második kötete is Végső ígéretek címmel, hatalmas sikert aratott, és szerzője, Ben H. Winters munkáját Edgar Allan Poe-díjjal is jutalmazták, valamint az Amazon top100-as listájára is felkerült. Aki szereti a posztapokaliptikus sci-fiket, az semmiképp ne hagyja ki ezt a regényt, garantáltan nem fogja tudni letenni. A kötetek külön-külön és egyben is megvásárolhatók az Agave webshopjában. A könyvről kritika is fog érkezni, ki ne hagyjátok!

A könyvekért köszönet az Agave Könyveknek!

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Korábban már írtunk nektek Ben H. Winters 2012-ben megjelent Gyilkosság világvége előtt (The Last Policeman) című regényéről, és most eljött az ideje, hogy kicsit kritizáljuk. Itthon a regény az Agave Könyvek gondozásában jelent meg 2015-ben, Falvay Dóra fordításában. A szerző 2009-ben vált ismertté Sense and Sensibility and Sea Monsters című regényével, amely később aztán a New York Times bestseller listájára is felkerült. A Gyilkosság világvége előtt című trilógia második kötete, a Végső ígéretek (Countdown City) 2013-ban, a harmadik, World of Trouble 2014-ben jelent meg. Az olvasói elismerések mellett a könyvekkel Winters több díjat is bezsebelt. […]