Könyvfigyelő: Az időutazás tegnapja - Corn & Soda

Könyvfigyelő: Az időutazás tegnapja

Ezen a héten Brandon Hackett: Az időutazás tegnapja című könyvet ajánljuk, elsősorban a sci-fi rajongók figyelmébe. Az idő kérdése, relativitása, valamint az ehhez szorosan kötődő időutazás mibenléte már számos könyv és film alapját képezte, tudósok hada vizsgálgatja e kérdéskört. Az univerzum működése, kiterjedése emberi léptékkel felfoghatatlan, nem csoda tehát, ha élénken megmozgatja az erre érzékeny elméket. Ehhez a körhöz tartozik a Brandon Hackett írói álnéven tevékenykedő Markovics Botond is. Az időutazás napja című könyve után Az időutazás tegnapja ugyanott folytatja a történetet, ahol duológiájának első kötete abbahagyta.

Könyvfigyelő: Az időutazás tegnapjaMájus 5-én jelent meg a regény, fülszövegében pedig a következő sorok olvashatóak:

“A legtöbben úgy tudják, hogy csak az első időgép működésbe lépésének pillanatáig lehet visszautazni az időben: ez a nap az időutazás napja. Csakhogy létezik egy másik időtechnológia is, amely ennél a napnál jóval korábban került a Földre egy fejlett, idegen civilizáció jóvoltából, akiknek sikerült kijutni a saját időfolyamuk összeomlásából, de ezért súlyos árat fizettek.

Az időutazás napja eseményei után másfél évtizeddel Rebeca Szatosi ennek a technológiának a segítségével elindul a múltba, hogy találkozzon édesapjával, az időben eltűnt fizikussal, és ezzel akaratlanul is olyan események láncolatát indítja el, amelyek az emberi civilizáció jelenének, jövőjének és múltjának megsemmisüléséhez vezethetnek.

Könyvfigyelő: Az időutazás tegnapja 2Beregi Bálint, az időutazás feltalálója fiatal önmagával együtt dolgozik az időutazás természetének megértésén és az időfolyam összeomlásának megállításán, de még úgy sincs nagy reményük a sikerre, hogy összefognak egy 20. századból kiemelt tudóscsapattal, köztük Albert Einsteinnel és Neumann Jánossal. Az idő túl gyorsan fogy, ráadásul a Maxwell-démonoknak nevezett idegen civilizáció, valamint a Haugen-dimenzió mikrouniverzumában, egy paradoxon-technológia révén létrejött poszthumán szervezet is útjukat állja.”

Könyvfigyelő: Az időutazás tegnapja 3A három szálon futó történet megértéséhez nem kevés agymunka szükséges, de a sci-fikben ezt szeretjük a leginkább. Brandon Hackett, alias Markovics Botond pedig az egyik legjelentősebb alakja a magyar fantasztikus irodalomnak. Az író 1975-ben született, az utóbbi években megjelent regényeivel (A poszthumán döntés, Isten gépei, Az ember könyve) pályája folyamatosan felfelé ível. Az időutazás napja volt a tavalyi évben a legjobban fogyó e-könyv a Dibooknál, a történet zárása pedig hasonló sikereket érhet el.

Kellemes időutazást kívánunk!

Ez is tetszeni fog...