Magyarországot is elérte a jövő - Corn & Soda

Magyarországot is elérte a jövő

netflix

Már a tévézésben, ugyanis tegnap este óta elérhető a Netflix.

Mindenki erről beszél a neten, ezzel szemben az utca átlagemberének tuti fogalma sincs róla, hogy mi fán terem a cucc. Megnéztük, informálódtunk, és most megosztjuk veletek.

Maga a cég eredetileg egy videó kölcsönző volt, akiktől csak postai úton lehetett rendelni. Azóta igen messzire jutottak. Gyakorlatilag mára az egész világon elérhető a szolgáltatásuk, és már ki sem kell tennünk a lábunkat a lakásból, hogy Netflixezzünk. Sőt pár éve már saját sorozatok is gyártanak, ami egyébként nem egy olcsó mulatság, főleg ha figyelembe vesszük, hogy minőségi tartalmakat állítanak elő, hírességekkel a szerepekben.

A magyar vonatkozás még 2014 szeptemberében indult el, erről a világhódító útról akkor írtunk is.  Bejelentették az európai terjeszkedést és egyúttal egy álláshirdetés is felkerült az internetre, amiben magyar fordítókat kerestek. Teljesen biztos viszont csak idén lett, hogy itthon is elérhető lesz a szolgáltatás, amikor egy technológiai konferencián a cég Magyarországot is említette az országok között, ahol a szolgáltatásaikat igénybe lehet venni. Igaz egyelőre még csak angol nyelven, de régebbi filmek és sorozatok már szinkronosan kerülnek be a kínálatba.

Hogy miért is más ez, mint a többi?

Online videotékák más szolgáltatóknál is elérhetőek, ezeknél viszont szükséges, hogy egy alapszolgáltatásunk már legyen. A Netflixhez viszont nem szükséges semmi, csak internetelérés. Kevesebb, mint havi 2500 forintért már egy kattintással is válogathatunk a rengeteg film és sorozat között. 3 illetve majdnem 4 ezer forintért pedig már több készüléken is igénybe vehetjük a kínálatot HD illetve Ultra HD minőségben.

Az egyetlen gond, ami nem is kicsi, az maga a tartalom. Ugyanis náluk is érvényesek a sugárzási jogok, ami azt jelenti, hogy a magyar csatornáknál jelenleg megtalálható sorozatokat biztosan nem fogjuk náluk elérni egy ideig, mivel azoknak még él a sugárzási joga, azoknál a csatornáknál. Nem kell viszont elkeseredni, mert rengeteg jó film és sorozat létezik, amiket itthon nem vetítenek, így csak náluk lelhető fel.

Jogos lehet a kérdés, hogy miért is éri ez meg, mikor torrentezve még mindig ingyen letölthető.

A válasz rendkívül egyszerű. Azért éri meg, mert ez legális, és jóval egyszerűbb is. Míg a torrentet először meg kell találni, le kell tölteni, majd csak utána lehet megnézni, és még a gépen tárhelyet is foglal, addig a Netflixet csak be kell kapcsolni és már nézhetjük is a kiválasztott filmet, vagy sorozatot.

Forrás: netlfix.com Fotó: nextpowerup.com

Ez is tetszeni fog...