Féltávnál az Assassin's Creed - trailerrel - Corn & Soda

Féltávnál az Assassin’s Creed – trailerrel

sZpa45X

Az Activision Blizzard Studio gondozásában hamarosan debütáló Warcraft: Kezdetekkel megindult a népszerű számítógépes játékok filmvászonra adaptálása, amely a korábbiakhoz képest, mint a Max Payne  vagy a Tomb Raider, egy új, letisztultabb irányt képvisel. Ahogy arról már beszámoltunk a Call of Duty franchise-ról is szivárogtak már ki hírek, azonban a következő hasonló mozi az Assassin’s Creed lesz, melynek forgatása már februárban véget is ért.

A film szinposzisa csak nagyvonalakban követi a játék történetét, inkább elvonatkoztat tőle és egy saját sztorit mesél el egy új szereplőről. Callum Lynchen (Michael Fassbender) hivatalosan halálos ítéletet hajtottak végre, azonban egy Abstergo nevű vállalat tudósai „visszahozták az életbe”. Lynch-ről kiderül, hogy egy titkos, több száz évre visszanyúló testvériség, az assassinok egyik tagjának leszármazotta. Egy eljárás segítségével, melynek során DNS-éből képesek kinyerni memóriáját, visszaküldik a 15. századbeli őse, Aguilar testébe, hogy leszámoljon ősi ellenségükkel, a templomosokkal.

Assassins-Creed-1

Az Assassin’s Creed cg rengeteg lehetőséget rejt magában, bármely korba át lehet ültetni, megteremteni annak sajátos, egyedi atmoszféráját, izgalmas mitológiáját, jelen esetben a spanyol inkvizíció idejében. Ugyanakkor hiába vonatkoztattak el történetét tekintve a játéktól,  számos egyedi jellemzőjét megőriztek. Az alkotók minden apróságra igyekeztek törekedni. Közel 3000 fegyverből álló arzenált készítettek, amelyek között többet megtalálunk a játékban is, továbbá a jellegzetes mozdulatokat is igyekeztek átültetni a moziba. Kurzel külön kitért ezekre a részletekre, miszerint megpróbálták elérni, hogy a háztetőkön való ugrások, harcjelenetek visszatükrözzék a játék képi világát. Emellett minél kevesebb CGI – t kívántak használni, a jelenetek többségét eredeti helyszíneken, élő szereplőkkel forgatták, csak indokolt esetben „nyúltak” a számítógépes grafikához. Ahogy Michael Fassbender (Steve Jobs, 2015) fogalmazott, nem szuperhősöket akartak a vászonra vinni és inkább a szereplők jellemét próbálták kiemelni. Nem a jó és a rossz harcaként kell értelmezni a filmet, mindkét oldalnak megvannak a saját elvei, melyekért küzdenek.  Fassbender, aki producerként is jegyzi a filmet, gyakorlatilag a Macbethből (Macbeth, 2015) citálta át Justin Kurzelt a rendezői székbe, akivel kiváló párost alkottak, továbbá Marion Cotillard (Eredet, 2010) is együtt dolgozott velük a véres Shakespeare-adaptációban. Hozzájuk csatlakozott még Jeremy Irons (Lopott szavak, 2012), továbbá Brendon Gleeson (Erőszakik, 2008) is, így egy igen ütőképes gárda jött össze, hogy a népszerű játékot a vászonra vigyék.

A forgatást februárban fejezték be Kurzel-ék, s alig négy hónapot kellett várni, hogy a nagy hírveréssel beharangozott Assassin’s Creed első előzetese is napvilágot lásson.

Az Assassin’s Creed ugyan csak december 21-én kerül majd a mozikba, de már a folytatásról is konkrét hírek szivárogtak ki, hovatovább egész trilógiát terveznek, amelyben szinte biztosan újra Fassbender fog akciózni.

 

 

Ez is tetszeni fog...