Véget ért az Assassin's Creed forgatása - Corn & Soda

Véget ért az Assassin’s Creed forgatása

Az ezredfordulót követő, két részt is megélt Tomb Raider (Lara Croft: Tomb Raider, 2001, 2003), valamint a Ubisoft alkotta Perzsia hercege (Prince of Persia, 2010) után a tavalyi évvel vett komoly rajtot a népszerű computer-játékok blockbusterként-való filmvászonra adaptálása. Ennek első és legnagyobb durranása a világ egyik legismertebb MMORPG-je, a Warcraft (Warcraft: A kezdetek, 2016) , melyet májusban tekinthetünk meg a mozikban. A Blizzard „bombájának” sikere nagyban befolyásolhatja ezt az irányvonalat, és bebizonyíthatja, hogy ennek a stílusnak is komoly helye van ezentúl a mozivásznon. A 2016-os évben –nem kis kockázatot vállalva- egy új játékadaptációt is bemutatnak, mely az Assassin’s Creed cg előtt hódol Justin Kurzel rendezésében, aki közvetlenül a Macbeth (Macbeth, 2015) után egy újabb nagy volumenű projektbe kezdett. Az Assassin’s Creed – mozi nem egy újkeletű produkció, már 2011-ben is szállingóztak róla hírek és a főszereplőt is kiválasztották Michael Fassbender (Steve Jobs, 2015) személyében. Egy évvel később azonban komoly gondok adódtak a terv körül így az talonba került. Négy esztendőt kellett várni, hogy leporolják a projektet, s a tavalyi év augusztusában nekiláttak a forgatásnak.

assassins_creed_film_crew_actors

A főszereplő, Fassbender is kitartott a film mellett, akihez olyan sztárok csatlakoztak, mint Jeremy Irons (Lopott szavak, 2012),  Brendan Gleeson (Erőszakik, 2008) , illetve a Macbeth után a rendezővel tartott Marion Cotillard (Piaf, 2007) is. A cselekményről nem sok részlet szivárgott ki, de elöljáróban annyit tudni lehet, hogy nem a játék irányvonalán halad a történet. Az alapok, a két idősíkon játszódó sztori azonban változatlan, ugyanakkor nem egy videojáték – remake -kel van dolgunk. A történet szerint a jelenkorban egy különleges technológia segítségével lehetséges feloldani a génmemóriát. A Fassbender alakította Callum Lynch (eredetileg Desmond Miles) ezáltal saját emlékein keresztül képes belebújni egy 15. századi őse, a reneszánsz nindzsaként akciózó orgyilkos, Aguilar (Michael Fassbender) bőrébe s egy, a jelenre is kiható titokra bukkan. Rájön, hogy egy misztikus társaság tagjának leszármazottja, akik a manapság is komoly hatalommal bíró templomosok elleni harcra tették fel életüket.

assc2

A filmmel kapcsolatban örömmel nyugtázhatjuk, hogy közel négy és fél hónap után lezárult a forgatás. Most már csak a „digitális részlegen” a sor, hogy az effekteket és vágásokat elkészítsék. Az már kevésbé örömteli hír, hogy csak karácsonyi ajándékként ülhetünk be a moziba, a hivatalos bemutatóra ugyanis egészen december 21.-ig vagyunk kénytelenek várni. Ugyanakkor öröm az ürömben, hogy ez a közel egy éves intervallum, több, mint elég idő, hogy egy igazán látványos és minőségi remekkel álljon elő a Ubisoft csapata.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Az Activision Blizzard Studio gondozásában hamarosan debütáló Warcraft: Kezdetekkel megindult a népszerű számítógépes játékok filmvászonra adaptálása, amely a korábbiakhoz képest, mint a Max Payne  vagy a Tomb Raider, egy új, letisztultabb irányt képvisel. Ahogy arról már beszámoltunk a Call of Duty franchise-ról is szivárogtak már ki hírek, azonban a következő hasonló mozi az Assassin’s Creed lesz, melynek forgatása már februárban véget is ért. […]