Mindjárt itt a Millennium 5. része - David Lagercrantz: Mint az árnyék - Corn & Soda

Mindjárt itt a Millennium 5. része – David Lagercrantz: Mint az árnyék

A világpremierrel egy időben, szeptember 07-én érkezik a Millennium-sorozat immár 5. kötete Mint az árnyék címmel. Stieg Larsson halála után a világsikert David Lagercrantz folytatta tavaly a negyedik résszel, és most neki köszönhetjük a legújabb kötetet is. Így Lisbeth Salander kalandjai tovább folytatódnak. A könyv az Animus Kiadó jóvoltából jelenik meg.

Forrás: Animus Kiadó Facebook oldala

David Lagercrantz kiadói felkérésre folytatta Stieg Larsson sikeres Millenium-trilógiáját, így megszületett a sorozat negyedik része is, Ami nem öl meg címmel. A kötet befejezéséből sejteni lehetett, hogy a történet tovább folytatódik, és hamarosan meg is érkezik a legújabb kötet, a Mint az árnyák.

A történet szerint Lisbeth Salander büntetését tölti a Flodberga női börtönben, és mindent elkövet, hogy kimaradjon a foglyok közötti konfliktusokból. Ám a bajok így is megtalálják. Védelmébe vesz egy fiatal bangladesi nőt, és emiatt egyenesen a börtönt uraló maffia fejével, Benitóval kerül összetűzésbe. Közben meglátogatja őt Holger Palmgren, akinek sikerült olyan dokumentumokhoz hozzájutnia, amelyek más megvilágításba helyezik a hatósági túlkapásokat, amelyeket Lisbethnek gyerekkorában kellett elszenvednie. A lány megkéri Mikael Blomkvistot, hogy járjon utána a dolognak. A nyomok egy bizonyos Leo Mannheimerhez vezetnek, aki egy tőzsdeügynökség társtulajdonosa. De hogyan függhet össze egy jómódú pénzügyi szakember múltja Lisbethével? És mit tehet a lány az egyre agresszívebb Benitóval és bandájával szemben?

A regény története rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Mi már nagyon várjuk a folytatást. És ti?

 

Ez is tetszeni fog...