Összeállt a „zenekar” a készülő Bohemian Rhapsody biopichez - Corn & Soda

Összeállt a „zenekar” a készülő Bohemian Rhapsody biopichez

A Queen együttes legendás frontembere, Freddie Mercury életéről szóló filmről már évek óta keringtek pletykák. A Sony próbálkozott is egy produkció elkészítésével, de kísérletei mind zátonyra futottak.  A 20th Century Foxnak a Regency-vel karöltve sikerült egy biopic-et tető alá hozni, mely stílusosan a Bohemian Rhaphsody (Bohemian Rhaphsody, 2018) címet kapta. Korábban kiderült, hogy a filmet az X-Men mozikat jegyző Bryan Singer rendezi,   aki már régóta ott legyeskedett a projekt körül.

Daily Express

A színészválogatás már nem volt ilyen egyszerű. A főszerepre kezdetben Sacha Baron Cohen (Borat, 2006) volt a kiszemelt. Ám végül anyagi, de leginkább elvi nézeteltérések következtében új jelölt után néztek Singerék. A Queen együttes tagjai és Cohen egész más szempontból kívánták megszemélyesíteni a zenekar frontemberét, így a színész kikerült a képből. A választás végül a Mr. Robotban (Mr. Robot, 2015-) nyújtott alakításáért Emmy-díjjal jutalmazott Rami Malekre esett. A zenekar többi tagját alakító művészek kilétét eddig homály fedte, most azonban ezekre is fény derült.

A legendás gitáros Brian May-t a Kisvárosi gyilkosságokból (Midsomer Murders, 2013-2016) ismert Gwilym Lee, John Deacon basszusgitárost pedig Joe Mazello (The Social Network, 2010) formálja meg. Roger Taylor szerepére azt a Ben Hardyt castingolták, aki már dolgozott együtt Singerrel az X-Men: Apokalipszis (X-Men: Apocalypse, 2016) forgatása során.

A mozit ugyan csak szeptemberben kezdik el forgatni, azonban már a premier dátumát is tudjuk. A Bohemian Rhapsody az előzetes tervek szerint 2018. december 25-én fog debütálni a mozivásznon.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] még csak néhány hónapja hozták nyilvánosságra a Bohemian Rhapsody (Bohemian Rhapsody, 2018)névre keresztelt biopic szereplőgárdáját, mely […]

  2. […] castingból persze nem maradhat ki a zenekar többi tagja sem. Amikor fény derült, hogy kik is fogják alakítani őket, első látásra kísértetiesnek tűnt a hasonlóság. Elsősorban Joe Mazello és Gwilym […]