Programfigyelő - augusztus 1-7- Corn&Soda

Programfigyelő – augusztus 1-7.

Eheti Programfigyelő: Ördögkatlan Fesztivál/Balatonfüredi Borhetek/Jazzfőváros Fesztivál/Panyolafeszt/Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál/Mátraalja Fesztivál/I Love Retro Fesztivál/Paloznaki Jazz PiknikÖrdögkatlan Fesztivál:  több helyszín, augusztus 2-6.

Augusztus első hetében ismét színészek, zenészek, művészek szállják meg Villány környékét, hogy az év egyik legbarátságosabb fesztiválját rendezzék, rengeteg előasással, koncerttel, kiállítással, és egyéb művészeti programokkal. 2016-ban új helyszínként Villánykövesd is részese lesz a Katlannak.

www.ordogkatlan.hu

Forrás: ordogkatlan.hu

Forrás: ordogkatlan.hu

Balatonfüredi Borhetek: Balatonfüred, augusztus 6-28.

A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak.

2016. augusztus 6. Borhetek megnyitó

Megnyitó ünnepség
17.30 Térzenét ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara a Tagore szobornál
Vezényel: Hégely Ákos karnagy

18.00 Balatonfüred Néptánc Együttes és a Barátok Zenekar műsora
Művészeti vezető: Bácsi Gabriella

18.30 Ünnepélyes megnyitó
Kitüntetések, oklevelek átadása, borlovagrendi avatás

20.00 Táncház – Közreműködők: Koloska Senior Néptáncegyüttes, Balatonfüred Néptáncegyüttes, Barátok zenekar

21.30 Senga Na Lenga feat. NappyG (HU/USA)
Interkontinentális AcidJazz labor a legendás Groove Collective alapítójával

balatonfured.info.hu

Jazzfőváros Fesztivál: Kecskemét, augusztus 4-7.

4 nap, 5 színpad, 14 ország, 140 zenész: így hirdeti magát Magyarország legújabb fesztiválja. A szervezők célja a rétegzenének számító klasszikus (vagyis a táncolható) jazz népszerűsítése egy olyan közegben, ami alkalmas arra, hogy lekössön egy nagyobb közönséget a nyár kellős közepén. Erre Kecskeméten egyedülálló helyszínt biztosít a szabadidőközpont, ahol strandolás mellett lehet élvezni a zenét.

Családi fesztiválként határozza meg magát a rendezvény, s a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tényleg minden korosztálynak nyújtsanak kikapcsolódási lehetőséget. A Játékszigeten akár egy egész napot el lehet tölteni, s természetesen sportolási lehetőség is van: a strandröplabdától a wakeboardon keresztül a buborékfociig sok mindent ki lehet próbálni. A fürdési lehetőség adott, a fesztiválkarszalaggal a strand igénybevehető.

A fesztivál kísérőrendezvényei között lesznek swingtánckurzusok a legnevesebb magyar tanárok vezetésével, itt lesz a Kecskeméti Jazz Alapítvány által szervezett I. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő döntője, s augusztus 6-án lesz JAZZFŐVÁROS futás is, aminek minden résztvevője fesztiválpólót és aznapra szóló ingyenes fesztiválkarszalagot kap.

Jegyárak
A belépők árai más fesztiválokhoz képest egyelőre alacsonyak, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy mennyi zenét és mennyi egyéb ingyenes szolgáltatást kap bent a néző. 14 éven aluliaknak a belépés felnőtt kísérettel ingyenes! Egyébként 3.900 és 4.900 Ft a napijegy ára, a 3 napos bérlet 10.900 Ft-ba, a 4 napos bérlet 11.900 Ft-ba kerül.

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Koncertek

2016. augusztus 4.
Bohém Ragtime Jazz Band (H)
Malo’s Hot Five (INT)
Martin Breinschmid (A)
Paolo Alderighi (I)
Stephanie Trick (USA)

2016. augusztus 5.
Bényei Tamás & his Gramphonia Hot Jazz Orchestra (H)
Canarro (H)
Frank Muschalle Trio (D)
Funny Fellows (SK)
Gyárfás Trio (H)
Hot Jazz Band (H)
Martin Breinschmid (A)
Mimi Blais (CDN)
Paolo Alderighi (I)
Stephanie Trick (USA)
Three Blind Mice (F)

2016. augusztus 6.
Bolyki Brothers (H)
Coquette Jazz Band (INT)
Harlemania (CZ)
Mimi Blais (CDN)
Rollini Project (INT)
Swingfonix (CZ)

2016. augusztus 7.
Bohém Ragtime Jazz Band (H)
Marco Marchi & the Mojo Workers (CH)
Mimi Blais (CDN)

jazzfovaros.hu

Panyolafeszt: Panyola, augusztus 5-6.

Panyoláról mindenkinek eszébe jut a szilva, kinek lekvár, kinek pálinka alakjában. Ebben a faluban szerencsére dzsungelgyümölcsösökben terem egy különleges fajta, így mind a kettőből akad a tisztességes háztartások kamráiban. Panyolán azonban van valami más is. Olyan, ami nekünk nincs. Pedig kellene, de nagyon. Akarjuk, de hiába. Hajszoljuk, de annál nehezebben érjük el. Panyolán ugyanis van idő. Mindenre. Nem állt meg, csak sokkal barátságosabban folyik. Mint a Szamos, amin a kézi hajtású komp átvisz. A másik oldal mintha egy másik világ lenne – és az is. Szilvafákkal, nyugalommal, igazi vendégszeretettel, falusi békével, érintetlen tájakkal, és évente egyszer egy különleges fesztivállal.

www.panyolafeszt.hu

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál: Komárom, augusztus 4-7.

Ismerősen hangzik a V8-as kifejezés? Te is rajongsz az amerikai autókért? Ha azt mondom, Low Rider show és Big Foot autótaposás, akkor tudod, miről beszélek? Érezted már te is az adrenalint, amikor gumifüstöléskor eldurrannak a gumik? Vagy hallottad már, ahogy driftelés közben csikorognak? Láttad már, ahogy egy több száz kilós bika és egy vakmerő rodeós egymásnak feszül? Jöhet egy-egy őrületes rock and roll buli? Akkor Téged is várunk közép-Európa egyik legforróbb amerikai autós rendezvényére.

2016 nyarán már 15. alkalommal indulnak útnak és veszik Magyarország felé az irányt az amerikai autók szerelmesei. Európa számos országából érkeznek majd az autósok, hogy óriási bulival, egy 4 napos, önfeledt fesztiválozással ünnepeljenek.
Az idei fesztivál újdonsága, hogy Svájc, mint vendégország lesz jelen az eseményen, így bizton számíthatunk rá, hogy szép számmal fogják képviseltetni magukat a fesztiválon, élvezet lesz elmerülni az amerikai nagyvasak alkotta színes kavalkádban. De ne is szaporítsuk a szót, jöjjenek a részletek.
15 érv a jubileumi fesztivál mellett, hogy ott a helyed a fesztiválozók között:
Több mint 1500 amerikai autó
5 millió köbcenti
400 000 lóerő
0.napi exkluzív amerikai autós VIP Party
Egy történelmi helyszín, egy 19. századi erőd, mint fesztivál-otthon
Európa bajnok Low Rider Show
Big Foot autótaposás
Amerikai autók versenye (legszebb, legnagyobb, leghangosabb..)
Gumifüstölés
Amerikai autós felvonulás
Élő bika rodeó Európa Bajnokság
Őrületes tribute koncertek – Kiss Forerver Band, ZZ Copy, AB/CD
A legnépszerűbb magyar bandák – Kowalsky Meg A Vega, Madarak
Bikinis autómosó lányok
Finom gasztrofalatok

Helyszín: Komárom, Monostori erőd

usacar.hu

Forrás: programturizmus.hu

Forrás: programturizmus.hu

Mátraalja Fesztivál: Szécsény, augusztus 5-7.

Új helyszínen, a Cserhát aljában rendezik meg idén a Mátraalja Fesztivált, a rendezvénynek ugyanis költöznie kellett a pásztói strandról. A szécsényi várkertben viszont tárt karokkal fogadják a népszerű eseményt, így a festői környezet idén is védjegye marad a fesztiválnak. Augusztus első hétvégéjén a Hooligans, Majka & Curtis és az Ocho Macho is koncertet ad a Forgách-kastély kertjében. A tavon vízi sportoknak, a parton pedig palóc gasztronómiának hódolhatnak a fesztiválozók.

Hazánk legfiatalabb fesztiváljaként mutatkozott be tavaly nyáron a Mátraalja Fesztivál. Bár a rendezvény sikeres volt, idén költöznie kell Pásztóról, mert a helyi önkormányzat vezetője szerint veszteséget okozna a településnek. A pásztói lakosoknak a fesztivál alatt nélkülözniük kellene a strandot, illetve csak fesztivál belépővel látogathatnák azt. Így viszont marad a megszokott rend, a pásztóiak nem maradnak egy hétvégére sem fürdőzés nélkül.

A visszajelzések alapján gyorsan kiderült, hogy a térségben hatalmas igény van a folytatásra, ezért a főszervezők lelkesedése nem hagyott alább a kezdeti nehézségek miatt: ?Idén nem fogadta be Pásztó a rendezvényt, de a hír hallatán nem estünk kétségbe. Egyébként is szerettünk volna továbblépni, érdekesebb, patinásabb helyszínt találni a fesztiválnak, a szécsényi Forgách-kastély pedig önmagában is látványosság. A park egy része ráadásul természetvédelmi terület ?- mondta Tóth Péter, a fesztivál főszervezője.

Idén a magyar hip-hop legendás alakjai is fellépnek a fesztiválon. Koncertet ad Sub Bass Monster, a Hősök, Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel. Pénteken az Ocho Macho, szombaton pedig a Margaret Island zárja a koncerteket, de a partysátorban mindhárom napon reggelig szólnak a DJ set-ek. Napközben családbarát programokkal várják a látogatókat, a kastélykert taván pedig jetsky-re pattanhatnak a vállalkozó kedvűek. Ahogy előző évben, a gasztronómia most is hangsúlyos eleme a Mátraalja Fesztiválnak. A vendégek a tóparton pihenve a térségre jellemző, igazi palóc ételeket is megkóstolhatják, majd pedig jöhet a kastélykerti vigasság egészen hajnalig!

I Love Retro Fesztivál: Balatonfűzfő, augusztus 5-7.

A nagysikerű Siófoki Nagy Retro Fesztiválok (2014, 2015) és a Karácsonyi Nagy Retro Fesztivál (2015) után új helyszínen, fantasztikus Balaton-parti környezetben, a balatonfűzfői Surf Beach-en kerül megrendezésre a 3 napos I LOVE RETRO Fesztivál! Augusztus 5-től 7-ig a Balaton északi csücskében található barátságos kisváros lesz a RETRO ZENE nyári fővárosa! Balatonfűzfő Budapestről is jól megközelíthető a nemrégiben átadott elkerülő út segítségével, a környező nagyvárosok közelsége (Székesfehérvár, Veszprém, Pápa, Győr) is arra sarkallta a szervezőket, hogy Fűzfőre essen a választás.

Az I LOVE RETRO csapata 8 éve foglalkozik tematikus retro fesztiválok szervezésével és lebonyolításával, ahol a RETRO ÉLETÉRZÉS átadása a cél, mind az előadók, mind a fesztivál zeneisége tekintetében. A fesztiválon újra azok a slágerek csendülnek fel, melyhez fiatalaságunk legszebb éveinek emlékei kötődnek. Az első közös nyaralás a barátokkal, az első csók a Balaton-parton, az első nagy szerelem és sorolhatnánk végeláthatatlanul. Ehhez párosítják a látványos színpadi megjelenítést, az exkluzív külföldi és hazai sztárfellépők produkcióit, amelyet a tánckar és a csodás Balaton-parti környezet tesz egyedivé.

Az I LOVE RETRO Fesztivál közönsége a 3 nap alatt egy időutazáson vesz részt, ahol a régen hallott slágerek segítsévével visszarepülünk azokba a csodás ’90-es évekbe, újra éljük immáron sok-sok pozitív emléket felhalmozva gyermekkorukat, tinédzser éveiket.

2016.08.05. PÉNTEK – CLASSIC SURF BEACH

DJM
NEWL
STERBINSZKY (CLASSIC)
DJ QUICKSILVER (D)
THREE DRIVES (NL)

2016.08.05. SZOMBAT – BALATONI NAGY RETRO FESZTIVÁL

HADDAWAY (D)
KOZMIX
MEGLEPETÉS FELLÉPŐ (NAGY VISSZATÉRŐ)
UFO
GROOVEHOUSE
DESPERADO
DOMINIQUE
SPYTHEGHOST
KRISZ RUDI
ERŐS-SPIGIBOY
ANIMAL CANNIBALS
Házigazda: Mára Krisztián (I LOVE RETRO)
Fellép:
I LOVE RETRO Tánckar
DISCO BRASCO

2016.08.07. VASÁRNAP- ZOLTÁN ERIKA 30.JUBILEUMI NAGYKONCERT (NYÁRI KIADÁS)

ZOLTÁN ERIKA
ROBBY D.
MEGLEPETÉS SZTÁR
RETRO MACHO’S (Kefir/V-tech-Csordás Tibi/Fiesta)
EXKLUZIV SZTÁRVENDÉG: KAOMA (F)

www.iloveretro.hu

Paloznaki Jazz Fesztivál: Paloznak, augusztus 4-6.

Újabb sztárfellépőt igazolt le a nyár leghangulatosabb Balaton parti rendezvénye. Mivel Mario Biondi koncertje előreláthatatlan, a művész hangszálait érintő műtét miatt elmarad, a Jazz Piknik harmadik napján az utánozhatatlan Earth, Wind & Fire lép színpadra. A chicagoi együttes két generáció szívét is megdobogtatta, mint minden idők legsikeresebb soul-funk- disco zenekara.

2016 a Paloznaki Jazz Piknik jubileumi éve. Az 5. évfordulót egy különleges nulladik nappal nyitjuk: a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad egész estés koncertet a nagyszínpadon (a nulladik napra külön jegy váltható). Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülünk, fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi, a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét, a naplementés koncertek “szakértője”, Harcsa Veronika és a BinJip, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint Jász András és Barátai. A Sáfránkert melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren voltak rá kíváncsiak. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

www.jazzpiknik.hu

 

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...