Programfigyelő július 11-17. - Corn & Soda

Programfigyelő július 11-17.

Eheti Programfigyelő: EFFOT/Kékszalag vitorlásverseny/Misztrál Fesztivál/Villányi Rozé Fesztivál/VinCe Balaton

EFOTT

Velence, 2016. július 12-17.

Ismét a magyar Velence a helyszíne az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának. A több, mint négy évtizedes múltra visszatekintő fesztivál idén is az egyik legnagyobb egyetemi nyári buliját hozza el. Idén a két házigazda, a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem lesz. A fesztiválon az elektronikus zene kedvelői találnak maguknak jobbnál jobb koncertlehetőségeket. Olyan sztárfellépők érkeznek az idei EFFOTra, mint Zomboy, Borgeous, de ott lesz a holland Headhunterz is.

effot

forrás: effot.hu

  efott.hu

Kékszalag vitorlásverseny

Balaton, 2016. július 14-17.

Idén rendezik meg 48. alkalommal a Kékszalag vitorlásversenyt, ami az egyik legelegánsabb vizisportversenye hazánknak. Hagyomány és innováció, múlt és jelen találkozik a magyar tengeren. A hazai legnagyobb vitorlásversenyen e szereplők megküzdenek önmagukkal a természettel és egymással is, bizonyítva technikai tudásukat, ügyességüket és taktikai fölényüket.

A versenytáv közel 160 kilométer, ami lefedi a teljes Balatont, hiszen Balatonkeneséről indul Keszthelyig, majd onnan vissza Balatonfüredre. Érdemes kiutazni és megcsodálni a hajókat és a versenyzőket,  látni, hogyan küzdenek egymással a vitorlázás szerelmesei.

2015_07_02_kekszalag_szantoaron_0606

forrás: kekszalag.hu

www.kekszalag.hu

Misztrál Fesztivál

Nagymaros, 2016. július 15-16.

Immár a magyar hagyományok közé tartozik a Misztrál együttes Regejáró fesztiválja, amelyet a Duna-kanyarban, Nagymaroson rendeznek 2016 július 15-16-án, tizenötödször. A fesztivál küldetése az európai és ezen belül különös hangsúllyal a Kárpát-medencében élő népek irodalmi, népzenei kultúrájának megőrzése és élővé tétele. Annak elősegítése, hogy a tapasztaltabb művészgeneráció a közös szereplések alkalmával átadhassa a hosszú évek alatt felhalmozódott tudását a feltörekvő művészgenerációnak. A különböző művészeti ágak autentikus forrásokon alapuló összekapcsolása (megzenésített versek, népzene, világzene, kiállítások).

www.misztralfesztival.hu

Villányi Rozé Fesztivál

Villány, 2016. július 15-16

Rozé színbe öltözik Villány július 15-16-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat. A borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált, amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja. A rendezvény fénypontja – a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett – kétség kívül a RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

11745397_685175324959153_2273333070090752563_n

forrás: villanyiborfesztival.hu

www.villanyiborfesztival.hu/roze/

VinCe Balaton

Balatonfüred, 2016. július 14-17.

Balatonfüred ismét megtellik kiválló borokkal és finom ételekkel a VinCe fesztiválnak köszönhetően, ahol a nyári melegben a magyar tenger hűs vize mellett a finom falatoknak és italoknak is hódolhatunk. A borozgatás alatt különböző koncertek és rendezvények várják az odalátogatókat. Versenyen is részt leht venni, ahol fiatal zenészek, énekesek mutathatják meg tudásukat, mindössze annyi a feladatuk, hogy a borhoz kötődő dalt kell előadniuk, a győztesé a HordóDalonoki díj. 

vincebalaton.hu

Ez is tetszeni fog...