Quimby és Tankcsapda dalok Alföldi Passiójában - Corn & Soda

Quimby és Tankcsapda dalok Alföldi Passiójában

A legnépszerűbb magyar együttesek dalai lesznek hallhatóak az Alföldi Róbert rendezte Passió XXI-ben. Olyan sztárzenekarok szerzeményei csendülnek fel a darabban többek között, mint a Quimby, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori és a Love Band, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, Pokolgép és az Ocho Macho április 9-én, a Budapest Sportarénában.

Forrás: Passio XXI Facebook oldala

A mai magyar könnyűzenei élet népszerű zenekarainak dalai alkotják a Passió XXI zenei anyagát. Olyan sztárzenekarok adták szerzeményeiket az Alföldi Róbert rendezte nagyszabású produkcióhoz, mint az Anna and the Barbies, a Quimby, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori és a Love Band, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, a BioRoBoT, a Subscribe, az Esti Kornél, a Pokolgép és az Ocho Macho.

“Jézus lázadó volt, és zenében a rock is tulajdonképpen a lázadás jelképe. Sokan alapítottak rockzenekart világmegváltó szándékkal. Ez a műfaj ráadásul képes arra, hogy mélyebb tartalmakat közvetítsen, mint egy nyári sláger, és könnyen örökzöld marad, vagyis mondanivalója nem kopik el. Ezért döntöttem úgy, hogy elsősorban mai magyar rockzenekarok dalait használom fel az előadáshoz” – mondta az író, Székely Csaba.

A dalszövegek úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Az alkotók az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartják, ám a szerzemények áthangszerelve, nagyzenekari kísérettel csendülnek majd fel. Az ismert együttesek dalait a Passió XXI főszereplői, Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Feke Pál, Tóth Gabi, Pápai Erika, László Zsolt, Fekete Ernő és Jordán Tamás éneklik.

Forrás: Passio XXI facebook oldala

A Passió XXI úgy követi végig a bibliai történetet, mintha az események napjainkban zajlanának. Arra a kérdésre is keresi a választ: mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a történet követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma.

Alföldi Róbert hangsúlyozta: a passió története olyan alaptörténet, ami mindannyiunk életét meghatározza, amelyből előbújt az egész európai kultúra. Ennek köszönhetően mindenki számára szolgál mondanivalóval. A Passió XXI kizárólag egy alkalommal, Virágvasárnap, április 9-én látható a Budapest Sportarénában.

Forrás: Ken Media Kft.

Ez is tetszeni fog...