Ray Donovan - Beteg vagy, de így szeretünk! - Corn & Soda

Ray Donovan – Beteg vagy, de így szeretünk!

Katie Holmes as Paige and Liev Schreiber as Ray Donovan in Ray Donovan (Season 3, Episode 2). - Photo:  Michael Desmond/SHOWTIME - Photo ID:  RayDonovan_302_2341.R

Katie Holmes as Paige and Liev Schreiber as Ray Donovan in Ray Donovan (Season 3, Episode 2). – Photo: Michael Desmond/SHOWTIME – Photo ID: RayDonovan_302_2341.R

A Ray Donovan harmadik évadának már az első része is kemény volt, de a megszokott lassú építkezést hagyták, és helyette kaptunk egy igazán beteg részt. A következőkben leírom, hogy mitől is volt ez az epizód olyan amilyen. Szóval ide most járna is a 18-as karika. Innentől csak saját felelősségre szabad olvasni!

Sok másik sorozatban, filmben láthatunk olyan jeleneteket, amiket eszméletlenül kínosnak érzünk, nem azért mert rossz lenne, hanem inkább azért mert olyan történik benne, amiről eltudjuk képzelni, hogy a valóságban is megeshet, mégis maga az esemény annyira morbid, vagy szégyenletes, hogy jobb szeretnénk gyorsan el is felejteni. A Ray Donovan mostani epizódja bővelkedett ezekben a jelenetekben, de nem öncélúan, hanem tökéletesen beleépítve a történetbe azt, így azzal hogy leírom ezeket, gyakorlatilag a részt is összefoglalom.

Abby azon kapja Conort, hogy az poreszt néz, és közben matracát dugja. Azt hiszed ez volt a legdurvább? Szerintem az, amikor Terry, a Parkinson kóros sittes elkezdi szétverni egy árja fejét, egy ötkilós súllyal és közben azt ordibálja, hogy “Na ki a kripli?”, vagy az amikor Bunchy az irodája ablakából kukkolja a dominára hajazó pankrátor csajt és közben a sírás szélén szánalmasan recskázik egy gyorsat simán verik az először említett jelenetet.

Ezeken kívül érdekes volt még az a szál is, amikben a megcsalt önérzetes férj inkább péppé verte Ray fejét, minthogy elfogadja a felajánlott lóvét. Az sem volt utolsó, hogy Mickey úgy kezdett egy nagyszabású drogbizniszbe, hogy közben a csaja kislányát egy Shirley Templ meghallgatásra vitte. Illetve, végül, de nem utolsó sorban Ray mostani melója, a megcsalt férj, kapcsán jó volt látni, hogy Katie Holmesnak olyan szerep jutott amiben az elkényezett gazdag lánykáról kiderül, hogy egy irányításmániás szociopata. Az meg már tényleg csak a cseresznye, ennek a perverz habos tortának a tetején, hogy ebből megtudhattuk, a színésznőt nem csupán egy kósza epizódszerepre szerződtették, és nagyon valószínű, hogy fog ő még kavarni a következő részekben.

A legtutibb mégis talán az volt, hogy ezen jelenetek között képesek voltak megmaradni még mindig enyhén költőinek, az olyan képekkel, amikor Mickey a néger fiával tárgyalja meg a biznisz jövőjét és közben a város dombjaira néznek fel, ahonnan az előző rész végéről Ray tekintett le a városra, továbbá azzal amikor Daryll megsiratta a szerencsétlen kislányt a realista világnézetével.

A cikk végére pedig íme a rész legjobb jelenet és egy előzetes a következőről.

Ez is tetszeni fog...