Reggae királyok a Barba Negrában - Soja - Corn & Soda

Reggae királyok a Barba Negrában – Soja

2018. július 11-én az egyik legjobb, ha nem legjobb amerikai reggae zenekar lép fel a Barba Negra Trackben. A Soja most először lép fel Budapesten önálló koncert keretein belül, ráadásul Sena is színpadra lép, hogy erősítse az estét!

Forrás: Eva Markus

A mára kétszeres Grammy-jelölt és óriási rajongótábort összekovácsolt Soja zenekar közel két évtizede kezdte a bizniszt egymást tanítva egy pincébe zsúfolódva.
Ez a testvéri összetartozás a mai napig érezhető a nyolc tag között, ami végighullámzik a közönségen is és rögtön családias atmoszférát teremt.

Legutóbbi stúdiólemezük októberben jelent meg, Poetry In Motion címmel, a Haunted Hollow Studioban. A tagok újra együtt laktak és zenéltek, így minden energiájukat bele tudták tenni a folyamatba. Három hónapot töltöttek stúdióban, és közben órákat ücsörögtek a verandán is, beszélgetve a zenéről és az életről. Mindenki vitt új ötleteket, új hangszereket és eszközöket.

„Ez egy tanulási és kísérleti folyamat volt.” – jegyzi meg Jacobs, a csapat énekese. „És pontosan azt kaptuk tőle, amit akartunk.”

A SOJA jól ismert energikus és szenvedélyes élő bulijaikról. Az elmúlt évtizedben átlagosan évi 120 koncertet adtak, és olyan bandákkal turnéztak, mint a Dave Matthews Band, a 311 vagy az Incubus, valamint hatalmas nemzetközi rajongóbázisuknak olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Bonnaroo, a Hangout Festival, a Wakarusa, a Cali Roots, a német Summerjam, a lengyel Woodstock, az argentin Personal Festival, vagy akár a Sziget.

Élő koncertjeik lehetőséget nyújtanak az embereknek, hogy mind befelé, mind kifelé is tekintsenek, és egy globális közösség részévé váljanak. A SOJA számára minden a kapcsolatról szól, legyen az akár a világgal, akár a bandán belül. „Semmit nem érdemes az életben magadban csinálni.” – teszi hozzá Jacobs. „Együtt vagyunk itt.”

MTI Fotó: Mohai Balázs

Nem is lehetne jobb vendéget választani az estére, mint Sena Dagadu, aki újra és újra bebizonyítja, hogy képzeletének és képességeinek nincs határa. Ghánában született, s mindig is érdekelte a zene ereje, megnyugtató és gyógyító képessége. Ez az alap vezeti a dalszerzésben és a világ minden tájáról származó zenészekkel történő együttműködésben is. Mindemellett Sena az Irie Maffia, az egyik legismertebb magyar koncertzenekar tagja is.

A budapesti koncertre jegyek március 7-én 10 órától kaphatók a Livenation, a  TicketPro és a Barba Negra oldalakon keresztül. Limitált számban Early Bird jegyek kaphatók 8.900 forintért, után a belépők 9.900 forintba kerülnek majd.

 

Ez is tetszeni fog...