Shinedown a Barba Negrában - Corn & Soda

Shinedown a Barba Negrában

Bár júniusban már nagyban a fesztiválszezonban járunk, mégse feledkezzünk meg a klubkoncertekről. A Barba Negra Klubban többek között a floridai Shinedown zenekar is fellép.
A rockbanda június 18-án lép fel Budapesten, európai turnéjuk egyik állomásaként, amivel új albumukat népszerűsítik.

Az énekes és dalszerző Brent Smith  soha vissza nem térő lehetőséget kapott az Atlantic Recordstól, amikor karizmatikus munkássága elismeréseként lemezszerződés ajánlottak neki. Már csak a tökéletes zenekar hiányzott mellőle. 

A barátai bemutatták Jasin Todd gitárosnak és Brad Stewart basszusgitárosnak. Barry Kerch dobost pedig meghallgatáson választották ki – és a Shinedown végre megkezdhette működését.

Néhány tagcsere után az alapítótagok közül már csak Smith és Kerch vannak jelen, mellettük jelenleg Zach Myers gitározik és Eric Bass játszik basszusgitáron.

A banda debütáló lemeze 2003-ban jelent meg. Nem lett azonnal siker, azonban a széleskörű turnézásnak és a sikeres kislemezeknek köszönhetően végül csak az USA-ban több mint 1 millió példányt adtak el belőle. A csapat ehhez több mint 400 élő koncerttel járult hozzá 2003 és 2004 folyamán.

Az intenzív koncertezésnek a későbbiekben is megvolt az eredménye, a 3. albumuk már rögtön a Billboard lista nyolcadik helyén nyitott, majd 120 hétig folyamatosan a slágerlistán is maradt. A Shinedown sikere azóta is töretlen.

Forrás: Eva Markus

A banda hatodik albuma Attention, Attention címmel május 4-én fog megjelenni.

A Shinedown eddig több mint 10 millió albumot adott el világszerte és 11 daluk vezette a Billboard Rock listáját.

 “A zenei alapunk grunge. De minden megengedett, ami tetszik. Nincsenek felesleges korlátozások. Mi csak egy rock’n’roll banda vagyunk.”- nyilatkozta Brent Smith.

 

A budapesti koncertre jegyek március 13-án 10 órától kaphatók a Livenation, a Ticketpro és a Barba Negra  oldalakon keresztül. Limitált számban Early Bird jegyek kaphatók 8.900 forintért, után a belépők 9.900 forintba kerülnek majd.

 

További info:

http://www.shinedown.com

www.livenation.hu

 

Ez is tetszeni fog...