Supernatural - 11. évad - Corn & Soda

Supernatural – 11. évad

A héten megérkezett a Supernatural 11. évadjának nyitóepizódja. Tudom, hogy nagyon sokan unják már Dean és Sam Winchester történetét. Persze tizenegy évad alatt voltak hullámvölgyek és hegyek, de én ennek ellenére hűséges rajongója maradtam a sorozatnak, főleg, mert nagyon szeretem a karaktereket. Minden ősszel leülni az új Odaát évad elé olyan, mint a hazatérés. Épp ezt az élményt kaptam meg tegnap este is, amikor a hidegre sikerült estén bekucorodtam a kanapéra és onnan folytattam a fiúk történetét, ahol az abbamaradt. Ráadásul egyáltalán nem csalódtam az új évadban.

Ugyebár a fiúk a tizedik évad végén megszabadultak Káin jelétől, ezzel kiszabadították a Sötétséget (az évadzáráról készült összefoglalónkat itt olvashatjátok el). Ezzel halomnyi problémát szabadítottak el. Kezdjük azzal, hogy egy furcsa vírus indult el az emberek között, amely agresszívvé és erőszakossá változtatta őket. Így találkoztak a fiúk egy fiatal rendőrlánnyal és egy apával, aki újszülött lányával záródott be a kórházba. Dean és Sam között máris kialakult az első konfliktus, hiszen Sam nem akarta megölni a fertőzött személyeket, amíg Dean igen. A fiúk újra a megmentésre esküdtek fel, így egy időre külön váltak, amely azt hozta magával, hogy Sam is megfertőződött a Sötétség vírusával.

large

Közben kiderült, hogy Dean beszélgetett magával a Sötétséggel, aki igazán jó barátnak látta a fiút, mivel ő szabadította ki. Nekem személy szerint nagyon izgalmasnak tűnik a Sötétség karaktere. Ráadásul érdekesnek találom a visszautalást is, mely szerint gondok vannak a ketrecben Mihálynál és Lucifernél, ami visszahozza a negyedik-ötödik évad hangulatát.

Supernatural - Season 11 - Promotional Poster

A vírus mellett még kaptunk egy adag konfliktust Castiel oldaláról is, akit Rowena különleges átokkal sújtott, ezért angyaltársai elhurcolták, és nem tudhatjuk, hogy mit tesznek az angyallal. Közben Crowleyval sem sikerül végezni, hiszen a Pokol Királya elmenekül a helyszínről és egy ideig testet váltott, hogy megússza a kivégzést. Crowleynak is nagy problémákkal kell szembenéznie, hiszen a pokolban is nagy a lázadás a Sötétség elszabadulása miatt.

Szerintem az évad tele van potenciállal. Arról nem is beszélve, hogy az epizód utolsó pár percében egy nagyon érdekes dolgot láthattunk Káin jelével kapcsolatban. Bevallom, hogy én most igazi izgalommal tekintek a jövőbe. Remélem, hogy tényleg érdekes részeket kapunk idén.

supernatural-season-8-9

MAFAB: 87%
IMDb: 8.6

Ez is tetszeni fog...