Supernatural S10E02 - visszavágó - Corn & Soda

Supernatural S10E02 – visszavágó

A Supernatural háza táján tovább folytatódtak az izgalmak. Dean, Sam, Crowley és kissé Castiel helyzete is megváltozott. A továbbiakban összefoglalom a rész legfontosabb eseményeit.

Az epizód elején megtudhattuk, hogy ki is az a bosszúszomjas fiatal, aki rátámadt Sam életére. Cole Trenton csupán tizenhárom éves volt, amikor édesapját megölte Dean. A kisfiú látta, ahogy apja vérbe fagyva fekszik, majd Deannel is találkozott. Trenton azóta gyűjti erejét és bosszúvágyát, hogy leszámoljon az idősebb Winchesterrel. Azonban Sam kiszabadul a fiú fogságából, és tovább keresi testvérét. Persze Trenton egyáltalán nem éri be ennyivel.

Eközben Hannah és Castiel tovább dolgoznak együtt. Meglátogatják Metatront is, aki képes lenne visszaadni Castiel üdvének egy részét azért cserébe, hogyha kiengedik börtönéből. Persze Castiel ezt visszautasítja, állítása szerint megbékélt sorsával. De társa, Hannah egyáltalán nem úgy tűnik, mint, aki szívesen annyiban hagyná a dolgot.

Dean megkapja első küldetését Crowleytól, amelyben egy nőt kellene megölnie. A feladat azonban kissé félresiklik, hiszen Dean a klienst gyilkolja meg a célszemély helyett. Crowley és Dean kapcsolata így egyre jobban félresiklik, amely megviseli a Pokol Királyát. Szabadjára engedi Deant, aki láthatóan nem akar a pokol katonája lenni. Crowley így szabad kezet ad Samnek, és megtörténhet a család egyesülése.

De előbb Deannek még Trentonnal kell szembenéznie. Persze a fiú alábecsüli Dean erejét, fogalma sincs a természetfeletti lényekről, így életében először hall a démonokról is. Dean azonban nem öli meg a fiút, akinek csak fokozza a szenvedését ezzel. De Trenton egyáltalán nem tűnik olyan szereplőnek, aki könnyedén feladná a bosszúhadjáratát, így még biztosan találkozni fogunk vele.

Az epizód végére Sam magával viszi Deant, így a család furcsán, de újra egyesült. Persze láthatunk némi fényt az alagútban, hiszen Dean egyáltalán nem tűnik kegyetlen gyilkosnak, mivel a fiú életét is megkímélte.

IMDb: 8.7

MAFAB: 87%

 

Ez is tetszeni fog...