Supernatural S10E13-14 - Káin ébredése - Corn & Soda

Supernatural S10E14 – Káin ébredése

Az előző Supernatural szellemvadász epizód után Sam és Dean újra visszatért a kulcsproblémához. Káin ugyanis egyáltalán nem rest és nem is lett sokkal szelídebb alkat, miután megszabadult a jeltől. Elhatározza ugyanis, hogy igazi gyilkos túrára indul, és megszabadítja leszármazottaitól az emberiséget, ami egyáltalán nem kevés gyilkolást jelent, hiszen tízből egy az ő leszármazottja.

Káin furcsán próbál jótékonykodni az emberiség felett azzal, hogy meggyilkolja leszármazottjait, akik általában galibát okoznak a társadalomban. Azonban Castiel, Dean és Sam nem nézi ölbe tett kézzel a kegyetlen gyilkolást, ezért elindulnak, hogy együtt számoljanak le Káinnal. Dean emlékezett a jóslatra, amelyet Káin adott neki, azaz, hogy egy napon majd neki kell megölnie őt. Ehhez azonban szükség van az Első Pengére is, ezért Crowley segítségét kérik, akinek anyja egyáltalán nem nézni jó szemmel azt, hogy fia megint a Winchesterekkel haverkodik.

supernatural

Sam igazán megrémül és aggódni kezd testvéréért, hiszen a harc igen komoly nyomást jelent a nagyobbik fiúnak, ráadásul kimenetele is kétes. Ennek ellenére négyesben mégis csapdába csalják Káint, hiszen nem engedhetik, hogy egyelőre ártatlan gyermekeket gyilkoljon.

Dean és Káin harca érdekes meglepetéseket tartogat, hiszen Káin megjósolja Deannek, hogy a fiú le fog számolni Crowleyval, Castiellel, majd saját testvérével is, hogy beteljesítse a sorsát. Úgy fest, hogy Dean megölte Káint, de kérdés, hogy milyen nyomokat hagyott ez az idősebb fiúban? Sam igazán aggódik érte, és újra Castiel segítségéhez fordul, aki saját kezűleg tünteti el az Első Pengét.

Supernatural 01

Lassan közeledünk az évad vége felé, amely igazi izgalmakat tartogathat számunkra. Vajon Dean tényleg kegyetlen gyilkossá válik, vagy képes megőrizni saját magát a jel ellenére is?

IMDb: 8.7

MAFAB: 87%

Ez is tetszeni fog...