Színes Város Budapest Fesztivál 2017 - Corn & Soda

Színes Város Budapest Fesztivál 2017

Forrás: Farkas András

Negyedik alkalommal indult el a Színes Város Budapest Fesztivál az erzsébetvárosi Kertész utcában. A főként belvárosi tűzfalak megfestésével foglalkozó Színes Város Csoport ismét egy társadalmi összefogás eredményeként valósítja meg az egyhónapos művészeti fesztivált, amelynek idén először lesz kiemelt partnervárosa, nevezetesen Berlin. A szeptember végéig tartó projektsorozat témája 2017-ben a „Gasztronómia és a bor”.

A fesztivál idén két megfestett tűzfallal is indul. Mindkét fal egy-egy Berlinből idelátogató művészalkotása.

Forrás: Farkas András

Az utcához közelebb esőVidam nevű alkotó munkája, 230 m2 nagyságú és pontosan egy hétig készült. A művész illusztrátornak tanult Berlinben, a német The Weird nevű alkotócsoport tagja. Munkáikat a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi. Nagymamája révén magyar szálak is fűzik kis hazánkhoz, és volt szerencséje első kézből megismerkedni a házias magyar konyhaművészettel is. A falfestő művész legutóbb három évvel ezelőtt járt itt, és egészen meglepőnek találta, hogy mennyit fejlődött a gasztro-választék Budapesten. Személyes kedvence továbbra is a lángos maradt, mindig ez az egyik első étel, amit elfogyaszt, ha Magyarországra érkezik.

Forrás: Farkas András

A második, nagyjából 450 m2 méretű falon 11 napon keresztül dolgozott a német HRVB nevű művész. Tom szintén Berlinben él, ő is a The Weird alkotócsoportcsoport tagja, jelenleg illusztrátor a német fővárosban. A művész nyaranta járja a világot, és a külföldi felkéréseknek tesz eleget Csehországban, Bourdeaux-ban járt és Szibériában is. Budapesten most fordult meg először, a magyar konyha lenyűgözte. Minden, számára új városban igyekszünk megismerkedni a helyiekkel, sokat sétálni, ihletet meríteni, hogy a készülő műbe belekomponáljon helyi  jellemzőket is. Így kerültek be a zöldségek, a paprika, vagy éppen a vörösbor, és a ,,finom” kifejezés.

„Nagy öröm számunkra, hogy ez az összefogás idén is létrejöhetett. Felemelő az az érzés, hogy a hónapokon keresztül tartó szervezés végére elkezd összeállni a befektetett munka, megszületnek Budapest újabb művészi értékű tűzfalai, amelyeket a helyi lakóközösségek, továbbá az idelátogatók is nagy örömmel fogadnak” – mondta el Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára.

Forrás: Farkas András

Szemgyönyörködtető és étvágygerjesztő művészeti alkotásokkal gazdagodik hát Budapest a Színes Város Budapest Fesztivál keretein belül – olyan különleges festményekkel, amelyek esetében az élvezet nem csak ingyenes, de szó szerint bárki számára elérhető. Több mint érdemes egy sétát tenni hát a Kertész utcába, méltón búcsúztatni az idei forró nyarat.

A cikkben szereplő fotók Farkas András munkái.

 

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Csoport közreműködésével jöhetett létre a Deák17 Youth Art Galleryben. Náduvari Noémi, a Színes Város Fesztivál – amelynek köszönhetően idén két újabb csodálatos tűzfallal szépült szürke […]