The Royals - finálé - Corn & Soda

The Royals – finálé

Elérkeztünk a The Royals fináléjához, amely hatalmas fordulattal ért véget.

Az epizód végére kiderül, mi volt a szerepe Robert halálában a titokzatos idegennek a kapunál, Helena vallomást tesz, Ophelia és Liam szerelme is nagy változáson megy keresztül, de az igazi csattanó az utolsó másodpercekben következik be.

the royals finale

Helena egy levelet ír, amit testőre kézbesít régi szerelmének, amely egy titkos küldetés keretein belül zajlott le. A királynő tudatni akarja Lacey-vel, hogy szereti, de tartsanak egy kis szünetet, egy évig ne keresse. Lucius pont akkor érkezik Lacey lakására, amikor a Helena-val készült interjút közvetítik. A királynő nem vallotta be a nyilvánosság előtt az igazságot, csupán csak a felét, amitől a férfi kiborul. A testőr távozása után azonban lövések dörrennek…

the royals 5

Sor kerül Len és Robin találkozójára is, amelyre a hercegnő Jasper és két fegyver társaságában érkezik. Kiderül, hogy ő a felelős Robert herceg haláláért és az utasítást a palotából kapta.

Ophelia és Liam elutaznak, még pedig New York-ba, hogy a lány elmehessen felvételizni. Persze az úti célról utólag értesül, ahogyan arról is, hogy Liam visszautazik Angliába. Amint hazaérkezik, első dolga összeverni hőn szeretett nagybátyját.

the royals finale2

A dráma tovább tetőzik, amikor a király távozik az élők sorából, Liam felhagy Cyrus ütlegelésével, helyette inkább a zokogó Len-t vigasztalja. Helena viszont ebben a helyzetben sem veszíti el a fejét, amint tudatják vele a tragikus hírt, sminkelni kezd. Elvégre egy (ex)királynő mindig legyen makulátlan! Cyrus pedig elfoglalja helyét a trónon, önelégült mosolya egészen Anglia határát súrolja.

Na és az elmaradhatatlan csattanó: emlékszünk még Cyrus és Prudence kis románcára? Bizony, bekapta a legyet a feltörekvő nőszemély és a születendő gyermek Cyrus-tól van. Vagy legalábbis ezt állítja.

the royals 6

Az utolsó rész rendkívül sok drámával zárult, hatalmas összeborulások, könnyek jellemzik leginkább. Kíváncsian várom, vajon a második évad mit tartogat számunkra, hiszen maradt bőven lezáratlan szál. Cyrus uralkodása minden bizonnyal hatalmas változásokat hoz majd a királyságra.

Ez is tetszeni fog...