The Walking Dead - szürreális álom - Corn & Soda

The Walking Dead – szürreális zombi apokalipszis

Season_5_Survive_PosterA The Walking Dead a sok fanyalgás ellenére, amiket különböző fórumokon lehet olvasni, még mindig elképesztően népszerű, mi mégsem szoktunk róla rendszeresen írni. Ennek persze megvannak a maga okai. A szerkesztőségből senki sem vállalta, mert már őszintén szólva mi is unalmasnak tartottuk. Most mégis változott a helyzet, és a sorozat története olyan részhez ért, ami mellett már nem mehetünk el szó nélkül. Spoileresek leszünk! Csak olvasson tovább aki már látta a 13. részt

Hogy hogyan is értettem azt, hogy erről már érdemes írni, és hogyan jön ide a szürrealizmus?

Ott kezdeném, hogy Ricket és csapatát megtalálta két résszel ezelőtt egy titokzatos figura, aki azt ígérte, hogy egy a zombiktól hemzsegő, gonosz külvilágtól totálisan izolált közösség tagjaivá válhatnak. Először persze mentek a találgatások, mert ez túl szép, hogy igaz legyen, de a legutóbbi rész alapján azt lehet mondani, hogy mégis valóság, amit állított. Itt nincs pszichopata kormányzó, vagy kannibalizmus. Itt csak magas, erős falak vannak, békeszerető és kedves emberekkel mögöttük.

Pont ez volt az ami az utolsó két részben azt az érzést kelhette bennünk, hogy ez már szürreális. Hiszen a történet szerint a valóság csúnya és könyörtelen, nem pedig egy olyan város, ahol az a legnagyobb probléma, hogy a hajunk nincs levágva és a szakállunk miatt ápolatlannak tűnünk. Ennek a szürrealista érzésnek az írók Sasha által hangot is adtak, amit annyira helyénvalónak érezhetett a néző, hogy legszívesebben mi magunk is pontosan ugyanezt ordítottuk volna.

Szóval akkor most vége lenne a történetnek, happy end? Nem valószínű, már csak azért sem mert a 6. évad be van rendelve, és mert az itt lakók bár kedvesek, de mint ahogyan azt hallhattuk is, gyengék, és a The Walking Dead világában csak a legerősebbek élnek túl.

Rickéknek már tervük is van arra, hogy átvegyék a helyet tőlük, és ez az igazi fordulat. Eddig mindig új helyet kerestek, amikről idővel mindig kiderült, hogy valami nem stimmel, de ezúttal más a helyzet. Nem arról van szó, hogy most ők lesznek a gonoszak, ők csak egyszerűen erősebbek, egy olyan világban, ahol ember embernek tényleg farkasa.

Az epizód csúcspontja egyébként az volt, amikor a cuki kardigánba és blúzba öltözött Carol néni halálosan megfenyegetett egy tökéletesen ártatlan gyereket, hogyha az elmondja bárkinek, hogy látta őt a fegyverraktárból pisztolyokat lopni, akkor kikötözi egy fához az erdőben, hogy a zombik élve felfalják. Ilyen ez a sorozat kérem szépen, és ezek azok a jelenetek amiért még hajlandóak vagyunk folytatni.

Ez is tetszeni fog...