Trónok harca - s05e04 epizódismertető - Corn & Soda

Trónok harca – s05e04 epizódismertető

Már kezdtem aggódni, hogy ellaposodik a Trónok harca (Game of Thrones), hiszen az első két részben nem igen történt semmi, ami megrendítette volna népet, a harmadik epizód kicsit beindította a dolgokat, és a negyedik kifejezetten bosszúban és vérben tocsog, csupa meglepetéssel, ezúttan nem csak azok számára, akik nem olvasták a könyveket!
Na de mi is történt pontosan? Daenerys egy helyben topog, miközben sorra gyilkolják makulátlanjait, és a sárkányok sem jó magaviseletükről híresek, így erősen esett a népszerüégi rátája, persze nem a nézők szemében, még mindig ő a közönségkedvenc Tyrion mellett, aki viszont most már Joran Mormont társaságában közeledik a Targaryen lány felé, és egyre morcosabb, mert kifogyott a borból.marg tomm
Margaery és Tommen nagyon aranyos ifjú párt alkotnak, aminek mindenki örül, kivéve Cerseit, aki viszont egyre jobban érzi a vesztét az új frigyben, így újabb cselekhez folyamodik, hogy megmutassa az új mátkának, hogy hol a helye a ranglétrán. Hogy őszinte legyek, nekem kezd egyre szimpatikusabb lenni ebben a szerepben, Lena Headey mindig is szimpatikus színésznő volt, eddig imádtam őt utálni, de az ötödik évadra kifejezetten a szívemhez nőtt. Érdekes szövetség ez közte és a Verebek között. Eközben ikerestvére már közel jár, hogy Myrcellát a válla alá csapva elindulhasson haza, ahol biztonságban tudhatjáka hercegnőt. Végre felbukkantak Oberion lányai is, akik szerintem nagyon menőre sikerültek, és alig várják, hogy darabokban küldhessék haza a fiatal lányt.train whistle blows
Arya pedig elkezdte a képzést, de először meg kellett szabadulnia földi javaitól, amibe sajnos Tű, hőn szeretett kardja is beletartozott.
Akkor most térjünk rá azokra a spoilerekre, amik a könyveket ismerők számára is újdonságként hatnak majd. Az írók ezeket a változásokat a kevésbé kedvelt szereplők népszerűsítéséért eszközölték, ebbe a pakliba mondjuk Bran nem került be, de talán később az ő nem túlzottan izgalmas karakterével is kezdenek majd valamit.
A legnagyobb probléma talán Havas Jon volt az írók számára, hiszen a 28 éves Kit Harington nem viselkedhet ugyanúgy, mint a nála fele annyi idős karaktere. Kicsit komolyítottak a karakteren, úgymond érettebbé tették, és ezzel próbálják elérni, hogy nagyobb rajongói körre tegyen szet. Erre nagyon jó példa Stannis szeretőjével lezajlott jelenete, ahol ellenáll a nő bájainak, pedig tudjuk, hogy a vörösek a gyengéi.
A másik nagy változás, amit beeszközöltek, hogy Stannist kicsit emberibbé tették, így egy jelenet erejéig aggódó szerető apává avanzsálódott, amitől már-már kedvelhető karaterré vált.ramsay
Számomra a legnagyobb meglepetés Sansa sorsának efajta megváltoztatása volt. A könyvbeli, szerintem ennél sokkal kevesebb fordulattal kecsegtető sorsa helyett őt adják Ramsay Boltonhoz, így egyik retardált férjjelölttől most átkerült egy másikhoz. Azért kíváncsi leszek, hogy hasonlóképpen zajlik-e majd le a nászéjszaka, mint a könyvben, mert akkor nem néz fényes jövő elébe a hazatért lány.
Sokkal érdekesebb lesz a történet ezekkel a változásokkal, és kíváncsian várom, mi sül ki majd belőlük.

 

IMDB:9,5

MAFAB: 96%

Értékelés: 94/100

 

Ez is tetszeni fog...