Új filmfesztivál tűnt fel a déli láthatáron! - Corn & Soda

Új filmfesztivál tűnt fel a déli láthatáron!

Forrás: sajtóanyag

Szegeden, Zsigmond Vilmos szülővárosában, május 10-13. között rendezik meg a neves operatőrről elnevezett nemzetközi filmfesztivált.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a figyelmet az operatőr tevékenységére irányítsa.

A nevezési határidő március 1-én jár le, de már eddig is 90 jelentkezés futott be. A régión kívül várhatóan megközelítőleg Európa minden országából érkeznek majd filmek, továbbá amerikai, argentin, venezuelai, indiai és libanoni alkotók is jelezték részvételi szándékukat.

A fesztivál szervezői öt műfajban hirdettek pályázatot: nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, kísérleti film és animáció kategóriákban. A beérkezett nevezések alapján a kisjátékfilm és a dokumentumfilm szekciók a legnépszerűbbek, ezek teszik ki a beérkezett pályaműveknek több mint a felét.

Forrás: sajtóanyag

Előzsűrizés után a versenyfilmek közül nemzetközi zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűribe olyan alkotók kaptak meghívást, akiknek többségét baráti és/vagy munkakapcsolat fűzte a fesztivál névadójához. A zsűri elnöke Szabó Gábor HSC, az egyetlen Zsigmond Vilmos által rendezett film (Tékozló apa, 1991) operatőre lesz.

A fesztivál rendezvényeinek a szegedi Belvárosi Mozi három vetítőterme ad otthont.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] egy 10 nap lesz ez, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ez időközben fog a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál zajlani a városban, de ezúttal inkább koncentráljunk csak a […]

  2. […] Zsigmond Vilmos Filmfesztiválról korábban már írtunk egy kurta cikket, ám mivel most már olyan közel van az esemény, hogy […]