Once upon a time 1 - 4 epizódismertető - Corn & Soda

Once upon a time 1 – 4 epizódismertető

Once upon a time 1A Once upon a time című fantasysorozat rajongói már a negyedik évadot leshetik árgus szemekkel. Azoknak, akik imádták a Jégvarázs című mesét, ez a széria könnyen a kedvencévé válhat. Nekem is kellemes meglepetést jelentett, amikor az új szereplők kosztümjeit nézegetve ráismertem Elsa kristályokkal meghintett jégkék ruhájára. Korábban az az elképzelés élt bennem, hogy a Once upon a time megragad a Grimm-mesék, és a Disney rajzfilmek életre keltésénél. Örülök neki, hogy a rendező, Dean White az animációs filmek berkeibe is bemerészkedett.

 

Elsa és Anna már az új évad első epizódjában feltűnnek. A kezdő képkockák még nem az övék, hanem szüleiké, akik viharba keverednek a nyílt tengeren. Máris egy rejtélybe botlunk; a királyné olyan üzenetet hagy a két nővérnek, amelyről a mesében nem esett szó.

Once upon a time 2

 

Once upon a time 3A lányok története ott folytatódik, ahol a Disney-film befejeződött; Elsa királynő Arendelle népének uralkodója lett, Anna pedig az esküvőjére készül Kristoffal. A boldogító igentől azonban még elválasztja a lányt a fent említett rejtély megoldása. Anna nyomozni kezd, hogy kiderítse, miért indultak el szülei a hajóútra, amely a végzetük lett. Útja során találkozik Daviddel/a Herceggel (Joshua Dallas), aki akkoriban még parasztfiúként él, és sikerül túljárnia a ravasz Zörgőfürge (Robert Carlyle) eszén is.

 

Ezek a múltbeli információmorzsák apránként kerülnek felszínre a négy epizód során. A jelenben, Storybrookban Regina (Lana Parrilla) szíve megszakad, amikor Marian, Robin Hood felesége visszatér a halálból és egy szempillantás alatt kiszorítja őt új szerelme életéből.  A Királynő azonban (szerencsére) már nem az, aki volt. Most már csak “eljátszik” a halálos bosszú gondolatával, miután azonban kissé kitisztult a feje, inkább úgy dönt, megkeresi a Könyv íróját, és kér magának egy boldog befejezést. Sőt, amikor egy jéggel varázsoló gonosztevő megátkozza Mariant, Regina minden tőle telhetőt megtesz a nő megmentése érdekében.

 

Storybrook polgárainak már a városuk köré húzott jégfal is elég volt, hogy csúnyán nézzenek arra, aki jéggel varázsol. A Mariant ért támadás után azonban még ellenségesebben viszonyulnak a frissen a történetükbe csöppent Elsához, akinek húga, Anna segítsége nélkül ismét meggyűlik a baja mágikus erejével. Ám nem a lány az egyetlen új jövevény, aki birtokolja a “jégvarázst”…

Once upon a time 4

 

Swann seriff hirtelen (Jennifer Morrison) tengernyi bonyodalom közepette találja magát. Miután kis híján halálra fagyott a jégfal fogságában, segítenie kell az eltűnt Anna felkutatásában, meg kell fékeznie a Hókirálynőt, aki nem válogat az eszközökben, ha céljai eléréséről van szó, emellett le kell fülelnie egy tolvajt. Ez utóbbi fiatalembert Bubi avagy Will Scarlett néven már ismerhetjük a Once Upon a time spinoff sorozatából, a Wonderlandből.  Bokros teendői ellenére Emma úgy dönt, mégis ad egy esélyt magának a boldogságra Hookkal. Első randijuk tökéletesen sikerül. Leszámítva, hogy a férfi kénytelen szembesülni a régi, vandál kalózzal, aki egykor volt.

Once upon a time 5

 

Henry részmunkaidős állást vállal Gold (Robert Carlyle) boltjában. Döntésének azonban semmi köze a nagyapja iránti szeretethez vagy a zsebpénzhiányhoz.

Ez is tetszeni fog...