The Walking Dead - s5e09 - mid-season nyitány - Corn & Soda

The Walking Dead – s5e09 – mid-season nyitány

Walking_Dead_509-1Visszatért a téli álomból a legnépszerűbb zombis sorozat is. Arról olvashattok bővebben a cikkben, ezt hogyan is csinálták. Annyit előre elárulok, hogy a közönséget eléggé megosztotta a rész.

A torrent oldalak sorozatos topicjaiban, az aktuális rész adatlapján, és más sorozatos oldalakon is csak szélsőséges hozzászólásokat látni. Mert a The Walking Dead mid – season nyitórésze olyanra sikerült, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Kezdjük az elején. A 2 perces sneak peek amiről korábban írtunk, igen durván megvezetett minket. Innentől durva Spoilerek lesznek, én szóltam!

Először is, nem azt temetik, akire mi természetesen gondoltunk, hanem egy másik karaktert, aki ebben a részben távozott el a sorozatból.

A másik, az epizód tele volt előretekintő flashekkel, és már hallucinációkkal már halott karakterekről. Ezt láthatjátok a képen.

Ezekkel több probléma is van. Gyakorlatilag többször lejátszani ugyanazt a jelenetet nem művészi, hanem írói lustaság. Halott karakterek szájába adni olyan szövegeket, amik arra utalnak, hogy a személy, aki beszél velük megfog halni, egyszerűen klisés.

Végül, de nem utolsó sorban, mint ahogy arra a Junkien egy kommentelő is rámutatott, az nagyon ciki, hogy már több évada ugyanazt az utat használják közlekedésre. Egy ekkora volumenű sorozatnál igazán ügyelhetnének a változatos díszletekre.

Összefoglalva értjük mi, hogy ez egy melankolikus dráma, amiben a zombik csak feszültségfokozóként vannak jelen, értjük mi, hogy ez az epizód arról szólt, hogy már szinte teljesen reményvesztetten az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, de ki kell mondanunk, hogy ez a rész egyszerűen rossz lett. Felesleges, időhúzó, és hatásvadász. Szép akart leni, de buta lett.

Ez is tetszeni fog...