88. Oscar tippek és infók az élő közvetítésről - Corn & Soda

88. Oscar tippek és infók az élő közvetítésről

oscars-best-film-xlarge

Hazai idő szerint ma éjjel egykor adják át az Oscar díjat már 88. alkalommal, amit ahogyan tavaly is, idén is élőben közvetítünk.

A szokásokhoz híven idén is Los Angelesben, a Dolby Theatre-ben lesz a gála, aminek az időpontja is a már megszokott. Ott délután fél 6-kor kezdődik, ami igaz, hogy nálunk hajnali fél 3-at jelent, de mint tudjuk, az év legnagyobb filmes eseményénél akkora felhajtás van, hogy már a sztárok gyülekezésénél is jelen van a sajtó. Így ezért lehet az, hogy a Duna TV, ami idehaza a legtöbb ember számára elérhetően közvetíti az eseményt, már éjfél után 20 perccel kezdi műsorát.

Azok számára pedig, akiknél a műsor nem lesz elérhető, a tavalyi közvetítéshez hasonlóan, amikor egyik hazai tévéadó sem adta, vadászunk streameket, amiken keresztül követni tudjátok az eseményeket. Illetve, természetesen a percről percre frissülő cikkünkből is tájékozódhattok majd a díjátadón történtekről.

Az eseményen, ahol a leginkább Leoért, és a Saul fiáért fogunk izgulni, a fergeteges humorú Chris Rock lesz a házigazda, aki állítólag szövegeit saját maga írta. Miközben magát a műsort a Simpsons család egyik írója rendezi, aki már veterán díjátadó műsorszervezőnek minősül, ugyanis már 15 Tony-díjátadót rendezett.

A mi tippjeink, hogy kik lesznek a befutók:

Erunder:

Legjobb film: Brooklyn – Hogy miért? Mert nem merik pedotémával foglalkozónak, egy blockbusternek, vagy egy olyan filmnek adni, ami Leo nevéhez fűződik.

Legjobb rendező: Adam McKay – A nagy dobás – Hogy miért? Ugyanazért amiért a legjobb film.

Legjobb férfi főszereplő: Eddie Redmayne – A dán lány – Hogy miért? Mert bármennyire is szeretnénk, szerintem nem Leo fogja kapni.

Legjobb női főszereplő: Jennifer Lawrence – Joy – Hogy miért? Mert Leoval ellentétben ő tuti kap.

Legjobb idegen nyelvű film: Saul fia – Hogy miért? Mert ha nem erre tippelnék szinte már nem is érezném magam magyarnak.

Persze ezeken kívül még rengeteg kategória van, de én idén ezeket tartom a legizgalmasabbnak.

F. Zsuzsanna:

Legjobb film: Elég nehéz választanom ebből a jelöltlistából, mert én az Aljas nyolcasnak adnám egyértelműen, az meg ugye nincs rajta. Így szerintem valami végtelenül kommersz és semmitmondó film fog nyerni. Például a Kémek hídja, az elég semmilyen, így arra szavazok.

Legjobb rendező: Én ezt is Tarantinonak adnám, de így lehetőség hiányában a másik jelöltemre szavazok, Tom McCarthyra  a Spotlight: Egy nyomozás részletei miatt.

Legjobb férfi főszereplő: Szerintem megkapja Leo. Annyi vicc tárgya lett az utóbbi időben az elérhetetlen Oscar kapcsán, hogy most már csak ezért is neki kell adni.

Legjobb női főszereplő: Én is Jennifer Lawrence-re tippelek, szerintem is megkapja.

Legjobb idegen nyelvű film: Természetesen a Saul fiára szavazok, másképp nem is tehetnék, de egyébként biztos vagyok benne, hogy megkapja. Botrány lenne, ha nem.

A.Judit

Legjobb film: Kémek hídja – Mivel személyes kedvencem szintén nem szerepel az esélyesek között, ezért erre szavaznék.

Legjobb rendező: Alejandro Gonzalez Inárritu (A visszatérő) – A rendezők mezőnye meglehetősen erős, de A visszatérő direktora olyannyira Oscarra hangolva készítette el moziját, hogy szerintem idén is neki fogják ítélni az aranyszobrot.

Legjobb férfi főszereplő: Ebben a kategóriában nem tudok dűlőre jutni Eddie Redmayne és kedvenc “sosenyertemmég” Leónk között. Redmayne megérdemelné, Leónak meg járna.

Legjobb női főszereplő: Brie Larson (A szoba) – A legtöbben őt tartják a legesélyesebbnek az Oscarra, amit az is erősít, hogy Golden Globe-ot már megkapta.

Legjobb animációs film: Agymanók – A fogadtatása már előrevetítette jelölését, amit nagy valószínűséggel díjra is fog váltani.

Legjobb idegen nyelvű film: Saul fia – Ennek semmi köze a magyarságtudathoz, egyszerűen olyannyira ível népszerűsége egyre feljebb és feljebb, hogy szinte teljesen kizárt, hogy veszítsen.

OctoberAir

Legjobb film: Nekem sok kedvencem volt az idei felhozatalból, de és közöttük semmiképp sem a The Revenant volt a kedvencem, mégis úgy gondolom, hogy ez a film fogja kapni az idei szobrot. Rengeteg jelöléssel büszkélkedik, és megkapta idén a Golden Globe-ot is.

Legjobb adaptált forgatókönyv: Nagyon hezitáltam a Room és a The Martian között, mind a kettő nagy kedvencem, de inkább a The Martian mellett tenném leg a voksomat.

Legjobb eredeti forgatókönyv: Az Inside Out mindenképpen elviszi az animációs filmnek járó szobrocskát, de szerintem az eredeti forgatókönyv címért is jó eséllyel versenyzik.

Legjobb férfi főszereplő: A dán lányban Eddie Redmayne elképesztőt alakított, ezért úgy gondolom, hogy idén is ő fogja elvinni a szobrot.

Legjobb női főszereplő: A szobában Brie Larson alakítása megható és átütő volt, mindenképpen ő érdemelné meg az idei Oscart.

Legjobb női mellékszereplő: Ennél a résznél igencsak hezitáltam, de mégis Alicia Vikanderre tippelek, aki A dán lányban méltó társa volt Eddie Redmayne-nak.

Legjobb férfi mellékszereplő: Mark Rylance Bridge of Spies-os szereplése szuper volt, remélem, hogy ő kapja meg az idei díjat.

Legjobb idegen nyelvű film: Erre muszáj volt nekem is megadnom a voksomat. Mindenképpen úgy gondolom, hogy a Saul fia lesz a befutó.

Eszter

Mivel tulajdonképpen nem állok hadilábon a tippeléssel úgy általában, viszont babonás vagyok, ezért a Legjobb idegen nyelvű film kategóriát egyre gyorsuló szívdobogással és mindenféle ujjakat összekulcsolva hagyom ki a (nem minden kategóriában állásfoglalós) listámból – és őszintén bevallom, hogy én bizony az eredmény hallatán így is, úgy is sírni fogok:

Legjobb film: A visszatérő – Egyszerűen biztos vagyok az eredményben, bár nem kerekedne ki a szemem, ha A szoba lenne a befutó.

Legjobb rendező: Alejandro González Iñárritu, A visszatérő

Legjobb férfi főszereplő: Leonardo Dicaprio, A visszatérő – Igencsak meglepődnék, ha nem így lenne, és tulajdonképpen Dicaprionak jár, ó, mennyire jár ez a díj.

Legjobb női főszereplő: Brie Larson, A szoba – Nyers, őszinte, húsba vágó játék, nem is kérdéses a díjazás.

Legjobb női mellékszereplő: Alicia Vikander, A dán lány – A legjobb női főszereplő jelölésről méltatlanul lemaradt Vikander úgy is tarolni fog a kategóriában, hogy Rooney Mara és Kate Winslet az ellenfelei.

Legjobb eredeti forgatókönyv: Ex Machina

Legjobb adaptált forgatókönyv: A szoba

Legjobb látványtervezés: A dán lány – Mert egyszerűen tökéletes.

Legjobb fényképezés: A hipnotikus, kábítószer-hatású Carol.

Legjobb zene: Carol – Korhű, maradandó, monumentális – és persze remélem, hogy igazam lesz.

Kép: Telegraph

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] A 88. Oscar díjátadót élőben közvetítjük, ahogyan azt a beharangozónkban ígértük. […]