A Budapesti Metropolitan Egyetem animációs seregszemléje az Átriumban - Corn & Soda

A Budapesti Metropolitan Egyetem animációs seregszemléje az Átriumban

Idén negyedszerre is várja a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) az animációs műfaj iránt érdeklődőket szeptemberi évnyitó vetítésén, az Animasope-on, szeptember 20-ám 18:30-tól. A programban az egyetem hallgatói mutatják be legfrissebb munkáikat, valamint arra is lehetőség lesz, hogy a látogatók kötetlen formában találkozzanak az alkotókkal. Az évek során már hagyománnyá vált, hogy az Animascope bepillantást kínál a METU életébe, ízelítőt ad az alap- és mesterképzéseken folyó szakmai munkából és a műhelyek hangulatából.

A vetítésen a METU-n az előző tanévben készült animációs filmek mellett bemutatásra kerülnek olyan díjnyertes alkotások is, mint a NMHH Médiatanács támogatásával készült WireLess, Second Hand és Kópék című diplomafilmek. Ebben az évben az esemény vendége a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a szervezők célja, hogy ezzel is erősítsék a párbeszédet a hazai művészeti felsőoktatás szereplői között. A MOME válogatásában többek között olyan kiváló alkotások is peregnek majd a vásznon, mint a Házibuli, a Cosmic Jacuzzi, a Körömágyszaggató vagy a Beyond.

A vetítési program után egy beszélgetés keretében a filmkészítők mesélnek majd a munkájukról és arról, hogy milyennek látják az animációs oktatás jelenét és jövőjét Magyarországon és a világban. Helyszín a budapesti Átrium Mozi.

Ez is tetszeni fog...