Az 5 éves terv! - Múlt és jövő az elmúlt 5 év fényében - Corn & Soda

Az 5 éves terv! – Múlt és jövő az elmúlt 5 év fényében

Idén 5 évesek lettünk. Ebből az alkalomból kicsit vissza is tekintünk a mögöttünk álló időszakra, és azokba a kulisszatitkokba is beavatunk titeket, hogy milyen terveink vannak a továbbiakban.

Mikor az oldal 2014. július 16-án elindult, még nem is tudtuk igazán, hogy mire vállalkoztunk, illetve mi lesz az ötletünkből.

Ez az ötlet nem volt más, mint hogy 8 író, akik már korábban is együtt dolgoztak, egy olyan oldalt hozzanak létre, ahol a kulturális életen belül, a lehető legnagyobb merítésben, minden érdeklődési kört kiszolgáljunk. Így a sorozatok és filmek mellett megjelentek nálunk a könyvekről, színdarabról, albumokról és koncertekről, valamint fesztiválokról szóló cikkek.

Idővel tovább bővültek a kategóriák, ugyanis az eredeti 8 alapító taghoz sok új cikkíró csatlakozott, akik nagyon jó ötleteket hoztak magukkal. Így jelent meg nálunk a képzőművészet és a gaming kategória is.

Talán túlzás is a címben szereplő 5 éves terv felütés, hiszen mikor elkezdtük, pár hónapnál vagy talán egy évnél tovább nem igazán láttunk előre. Persze tervezgettünk, de csak a közeljövőre, mert nem tudhattuk, meddig tudunk fennmaradni ezen az egyébként rendkívül nehéz piacon.

Fennmaradásunk egyrészről nagyban köszönhető az időközben elnyert támogatásoknak, de mégis leginkább NEKTEK, kedves olvasóknak köszönhető ez, hiszen nélkületek mi sehol sem lennénk.

Mielőtt még belevágnánk abba, hogy a következő hónapokban és években mire számíthattok tőlünk, előbb gyorsan nézzük át, miket csináltunk eddig.

Teljesítményeink számokban:

  • Több, mint 3 700 cikket,
  • 508 filmkritikát,
  • 185 könyvkritikát,
  • 135 sorozatkritikát,
  • 109 színházi kritikát,
  • 63 cikket különböző fesztiválokról,
  • és végül, de nem utolsó sorban, 4 Oscar-díj élőközvetítést olvashattatok szerzőink tollából. Bocs, inkább billentyűzetéből.

Ezeken kívül is volt még az elmúlt 5 évben nálunk számos egyéb tartalom.

Többek között 32 nyereményjátékot és 2 novellapályázatot hirdettünk meg, illetve adtuk át az értük járó díjakat. Az első novellapályázatunkból még egy online olvasható novelláskötet is összeszerkesztettünk, ami nem kis munka volt.

A fenti számok csak úgy jöhettek össze, hogy munkatársaink sokszor éjszakákba nyúlva fáradhatatlanul dolgoztak. Ugyanúgy az is nekik lesz köszönhető, valamint persze még továbbra is nektek, ha a következő 5 év is hasonlóan termékeny lesz.

Most, hogy már a jövőt is szóba hoztam, beszéljünk arról.

Nagyon nem kívánunk eltérni az eddigi úttól, de némi újításra számíthattok.

Egyrészről az eddigieket, mint a novellapályázataink, a jövőben is meghirdetjük majd, de persze új és új témákkal. Ezek kapcsán szeretnénk felolvasóesteket is indítani. Egy régebben indult programunkat, a StARTup-ot, amiben fiatal képzőművészek mutatkozhatnak be, újraindítjuk. Ezeken kívül egy csomó háttérmunka is folyik a szerkesztőségben.

Az egyik legizgalmasabb új témáról pedig még nem is szóltam. Új rovatot is indítunk, amiben szerkesztőink tollából származó novellákat és regényrészleteket teszünk közzé.

Reméljük új rovatunk, illetve leendő és eddig megírt cikkeink elnyerik tetszéseteket! Vigyétek ti is hírünket, meséljetek rólunk a haverjaitoknak, kollégáknak, osztálytársaknak, mert szeretnénk ha a minőségi kultúra mindenkihez eljutna!

Köszönjük az eddigi figyelmeteket, melyet reméljük, hogy a jövőben is megtudunk tartani!

Ez is tetszeni fog...