Django Fesztivál nyitja a tavaszi programokat - Corn & Soda

Django Fesztivál nyitja a tavaszi programokat

A hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert zenekar műsorát, a budapesti nagysikerű koncert után Django Fesztivál címmel Debrecenben is bemutatják.

A hattagú Swing á la Django együttes különleges műsorral készült a cívisvárosi közönség számára a Kölcsey Központban (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.), mely egyben a Debreceni Tavaszi Fesztivál nyitóprogramja is. A zenekar stílusa igazi kuriózum, mely teljesen egyedülálló módon ötvözi a jazz, a magyar autentikus zene, a tangó elemeit, s ily módon vezetik be a hallgatót a korai évek sanzonjainak világába. A zenekar hű maradt „mesterük” Django Reinhardt, belga gipsy-jazz gitáros stílusához, s bőgővel, klarinéttal, gitárral, hegedűvel, harmonikával, sőt cimbalommal szólaltatják meg az egyedi dallamokat.

django

A Swing á la Django nemcsak Magyarországon, hanem külföldön, a stílus bölcsőjében is kiváló fogadtatásban részesült, illetve a közelmúltban a Művészetek Palotájában is telt házas közönség tapsolt nekik. Többek között ezen felbuzdulva látogatnak Debrecenbe, ahol a Django Fesztivál kuriózumként számos vendégelőadóval is színesíti a programot ezen a különleges estén. Jelen lesz Hajós András, Micheller Myrtill, a magyar jazz műfaj kiemelt képviselője, a Talamba együttes, továbbá a Dal középdöntőjébe jutott Pankastic zenekar. Az esemény nívóját tovább fokozza és igazi unikummá varázsolja, hogy a dalok szimfonikus kísérettel szólalnak meg, melyet a Kodály Filharmonikusok biztosítanak Werner Gábor vezénylésével. A vasárnap 19 órai kezdettel felharsanó dallamok látatlanban is kiváló szórakozást nyújtanak minden korosztály számára.

Ez is tetszeni fog...