Felhőszakadás és pénzeső a Junkies Tabu20 koncertjén - Corn & Soda

Felhőszakadás és pénzeső a Junkies Tabu20 koncertjén

Félbeszakadt a Junkies Tabu20 elnevezésű koncertje szombaton a hatalmas vihar miatt. Az együttes a ’99-es Tabu című lemezének 20. évfordulóját ünnepelte a Barba Negra Trackben, azonban a monszunszerű eső miatt be kellett rekeszteni a bulit. Szekeres András, a zenekar frontembere azzal búcsúzott a rajongóktól, a igyekeznek valamilyen megoldást találni, hogy pótolhassák a félbemaradt koncertet.

Junkies zenekar Facebook oldala

Szeptember 1-jén már reggel óta lógott az eső lába, az optimistább Junkies-rajongok mégis elindultak a koncertre. Bár a helyszínre érve már látszott, hogy jóval kevesebben vannak, mint a tavalyi Nihil album évfordulós buliján, de azért folyamatosan érkeztek az emberek az egyre közeledő vihar ellenére is. Az előzenekarok, a Köpönyegforgatók és a Peter Kovary & The Royal Rebels koncertjei viszonylag esőmentesen lementek, a tömeg pedig rendíthetetlenül reménykedett, hogy az időjárás megkegyelmez a szabadtéri bulinak.

forrás: sajtóanyag

Aztán leszakadt az ég. Még éppen a Peter Kovary & The Royal Rebels zenekar utolsó akkordjai hallatszottak, amikor villám hasította ketté az eget, majd monszunszerű eső zúdult a rajongók nyakába. Mindenki azonnal menedéket keresett, és összezsúfolódtunk a bárpultot védő eresz alatt. Az eső ömlött, mi pedig csalódottan bámultuk a színpad előtti kiürült teret. Persze mindenki reménykedett, hogy a vihar  hamarosan elül, az eső eláll, mert ez csak egy kis nyári zápor, ami csak jön és megy. Jó húsz perc várakozás után a zivatar valóban elvonult. Az ég kitisztult, a zenekar a rajongók üdvrivalgásai közepette színpadra lépett, és a tánctér újra megtelt.

szerzői fotó

Szekeres András megköszönte mindenkinek a kitartását, amiért esővel, viharral dacolva eljött és itt maradt, hiszen ők sem gondolták még néhány perccel előtte, hogy a koncertet megtarthatják. Aztán elkezdődött a buli. Sorra jöttek a Tabu lemez számai, mint a Sztárgyár, a Pusztítsatok el  vagy a Mese, amik keveredtek az örök közönség-kedvencekkel, mint a Miattad iszom, te, állat vagy a Nem vagyok jó semmire. A Már csak a pénzért csinálom című dal alatt a rajongók nagy örömére Szekeres András látványos showelemként játékpénzt dobált a levegőbe, pénzesőt előidézve – ami a korábbi valódi esővel ellentétben -, osztatlan sikert aratott.  A buli a tetőfokára hágott, éppen a Szerelmes vagyok-ra tombolt a közönség, amikor újra eleredt az eső…

szerzői fotó

Persze reménykedtünk, hogy csak néhány kósza, eltévedt esőcsepp maradt itt az egy órával ezelőtti monszunból, de nem volt ilyen szerencsénk. Szekeres András bejelentette, hogy az újabb közeledő vihar miatt már csak egy számot játszhatnak el, azonban már ennyire sem maradt idő. Még bele se kezdtek a búcsúdalba, az ég leszakadt, így azonnal be kellett rekeszteni a koncertet. A zenekar azzal búcsúzott a közönségtől, hogy valahogy majd igyekeznek bepótolni a félbemaradt bulit. Újra megköszönték a jelenlévők kitartását, aztán mindenki fedezékbe vonult, mert lecsapott ránk az év eddigi legnagyobb vihara. Ismét a pult sátora alá menekültünk, miközben zúdult ránk az özönvízszerű eső. A ponyvatető alatt egy gombostűt sem lehetett elejteni, akkorára duzzadt a tömeg, de míg vártunk, hogy csillapodjon kicsit a zivatar ereje, a hangulat egyre emelkedett, és kialakult egy kisebb, spontán “viharbuli”. Mivel az eső csak nem állt el, így a bátrabbak lassan nekivágtak a hazaútnak. Majd egy óra elteltével mi is így tettünk, s nekiindultunk a folyóvá változott Neumann János úton.

Habár mire hazaértünk, minden egyes ruhadarabunkból csavarni lehet a vizet, de még így is felemelő érzés volt visszaemlékezni a rövidre sikeredet, de így annál emlékezetesebb  viharos, égszakadásos, pénzesős Tabu20 koncertre.

Ez is tetszeni fog...