Indul a Kritikus Kedd Könyvklub! - Corn & Soda

Indul a Kritikus Kedd Könyvklub!

book club

Örömmel jelentjük be, hogy szerkesztőségünkön belül megalakult saját könyvklubunk, a Kritikus Kedd Könyvklub, azaz a KKK. Így a rendszeres könyves kihívásos cikkek mellett mostantól minden hónapban könyvklubunktól is olvashattok közös kritikát egy-egy választott műről. Ezzel a kezdeményezésünkkel is az olvasást szeretnénk népszerűsíteni, s emellett egy érdekes kísérletet akarunk végrehajtani, hogy egy adott regénynek hányféle olvasata lehet különböző személyek által.

 

 

Öten vállalkozunk arra, hogy minden hónapban elolvasunk egy előre kijelölt művet, amelyről a hónap utolsó keddjén megjelenő cikkünkben megosztjuk veletek élményeinket, véleményünket, meglátásainkat. Így ugyanarról a regényről ötszörös kritikát olvashattok.

A regényeket egy előre meghatározott tematika szerint fogjuk kiválasztani. Úgy gondoltuk, hogy ebben az évben a kortárs női íróktól választunk műveket. Azaz olyan írónők szerzeményeit olvassuk, akik a XX. század második felében, XXI. században éltek/élnek és alkottak.

Az első mű, melyről március utolsó keddjén olvashatjátok a KKK közös kritikáját, Alice Munro Nobel-díjas, önéletrajzi ihletésű regénye, az Asszonyok, lányok élete (Lives of Girls and Women) lesz.

alice munro

Érdekes és különleges élmény lesz megtapasztalni, hogy ugyanaz a mű, mennyire más hatással van a különböző emberekre. Mind az öten egy szerkesztőségben dolgozunk, mindannyian szeretjük a könyveket, filmeket, zenét, művészeteket, mégis nagyon eltérő egyéniségek vagyunk, különböző ízléssel, stílussal, eszmeiséggel, elvekkel és gondolkodásmóddal. Így ugyanaz a dolog egészen más hatást válthat ki belőlünk. Vagy mégsem? Lehetséges, hogy egy mű ugyan olyan érzéseket vált ki férfiból és nőből, a modern stílust kedvelőből, mint a javíthatatlan romantikusból? Kiderítjük!

Ti, kedves olvasóink, ti is nagyon egyediek és különbözőek vagytok! Ezért kérünk majd titeket, hogy hozzászólásban csatlakozzatok ehhez a nagyszerű kísérlethez, s mondjatok véleményt a választott művekről. Osszátok meg velünk gondolataitokat, s vitatkozzatok velünk! Alakítsunk ki egy nagy, közös szellemi-, olvasókört!

Olvasásra fel!

Ez is tetszeni fog...