iZombie - az vagy, amit megeszel - Corn & Soda

iZombie – az vagy, amit megeszel

izombie

Újabb zombis sorozat, ezúttal leginkább a tiniknek. Az iZombie címmel ellátott krimi-dramedy nemrégiben indult a CW csatornáján.

Főhősünk, Liv Moore (Rose McIver) orvostanhallgató, szívsebésznek készül. Tanulmányait azonban hirtelen megszakítja, egy hihetetlen esemény miatt. Meghívást kap egy buliba, amin hirtelen zombi invázió tör ki és nem mellesleg, ő maga is élőhalottként ébred fel. Innen borul az eddig élete, ott hagyja a vőlegényét, Majort (Robert Buckley), aki értetlenül áll a helyzet előtt. Liv otthagyja az egyetemet is, inkább munkát vállal a hullaházban. Stílust vált, amolyan goth hercegnőként éli tovább a mindennapjait.

Családja és ismerősei elől egészen jól titkolja zombi mivoltát, tulajdonképpen csak a főnöke, Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) jön rá, mi is a lány valójában. Onnantól kezdve próbálja kikísérletezni a gyógymódot, a későbbiekben talán sikerrel jár majd. De biztosan nem a közeljövőben, hiszen akkor hamar vége lenne a sorozatnak. Liv “visszaváltoztatása” lehet egy majdani esetleges lezárása is a szériának.

izombie-pilot

Mint minden zombi, főhősünk sem veti meg az agyat, annyi különbséggel, hogy ő egy jó nagy adag csípős szósszal szereti elfogyasztani. A különlegessége a sztorinak az, hogy azáltal, hogy egy másik személy agyával táplálkozik, átveszi némely tulajdonságát, látomásai lesznek a szerv gazdájáról és annak utolsó emlékeiről.

Az első epizódban egy meggyilkolt lány ügyét oldja meg, karöltve a rendőrséggel. Liv eljátssza, hogy médium, így segít a nyomozónak, Clive-nek (Malcolm Goodwin) megtalálni az elkövetőt. Borítékolható tehát, hogy minden részben lesz ilyen szál, tehát egy-egy gyilkosság köré fognak épülni.

Számomra nem volt egy erős kezdés, sok kérdés maradt a zombi élethez kapcsolódóan, hiszen nem a tipikus példáját láthattuk az élőhalottaknak. A karakterek sem túl kiemelkedőek, bár a Liv Moore névválasztás meglehetősen viccesre sikerült, valószínűleg nem véletlenül. Úgy vélem, a sorozat eléggé megosztja majd a közönséget, pont úgy, ahogy McIver színészi játéka. Azt viszont kiemelném, hogy az intro képregényes formában jelenik meg, valamint az epizódokat is “fejezetekre” bontják, ahol a snittek külön címet kapnak, ugyanilyen stílusban.

 

Aki szereti a Veronica Mars, a Dr. House, Tru Calling és a The Walking Dead sorozatokat, az könnyen rajongójává válhat, ugyanis az iZombie ezek furcsa egyvelege. Persze ide hallom, hogy a TWD rajongók felháborodnak ezen kijelentésemen, de kétségtelen, hogy napjainkban ez a legközkedveltebb zombis sorozat. Azt hiszem, az iZombie túl sok meglepetést nem tartogat, mivel minden epizódot lezárnak egy-egy ügy megoldásával, de mindenképpen érdekes lehet a gyógymód megtalálása a zombilét ellen.

 

 

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Flash; iZombie – […]