Könyvajánló: Paleo Sületlenségek a Calendula Könyvkiadótól - Corn & Soda

Könyvajánló: Paleo Sületlenségek a Calendula Könyvkiadótól

paleo sületlenségek

Korábban bemutattuk nektek a Calendula Könyvkiadó paleo-sorozatának két kötetét, a Sósakat és az Ünnepi finomságokat. Most is hasonlóan finom témával készültünk, a Sületlenségekkel. Már a neve is jól hangzik, szóval vágjunk is bele.

A receptgyűjtemény ugyanúgy a paleo-sorozat része, tehát gyönyörű fotókra, és otthon is könnyen elkészíthető receptekre számíthatunk a sütés nélküli ételeknél is. Egyedül egy kis forró vízre lesz szükségünk, hogy gőz felett olvaszthassuk a csokit, amikor arra kerül  a sor. Jól hangzik, nem? A könyvtervet és az ételfotókat Lukácsi Ákos készítette, a mesék pedig ismét Sághy Kálmán tollából származnak. A Sületlenségekben megismerkedhetünk az ősemberrel és családjával, akik rájönnek, mennyivel egyszerűbb mindenkinek, ha nem csak folyton húst esznek. Persze a felfedezést az ősasszonynak köszönhetjük. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire kreatív ötletnek tartom, hogy az öt kötetet a visszatérő motívumok csokorba fonják. A mesék mindig pluszt adnak a receptekhez, arról nem is beszélve, hogy egy nagyon igényesen kivitelezett könyvről van szó, szóval ha ajándékba szánjuk, jól választunk vele.

A könyvecske Dr. Tóth Béla szájsebész előszavával nyit, aki felhívja rá a figyelmünket, hogy igenis lehetséges egészségesen nassolni. Gyömbér Rita receptjeit minden háziasszony el tudja készíteni otthon, és a hozzávalók miatt sem kell aggodalmaskodnunk. Kedvünkre válogathatunk a finomabbnál finomabb gyümölcsös receptekből, amiket mi is, de a kisebbek is imádni fognak. Ki ne akarná megkóstolni a gesztenyegolyót vagy a mandulatej-szeletet? Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a paleo hozzávalók nem érnek fel ízben a tejtermékkel vagy búzafélékkel készült ételekhez. Ezt a tévedést ideje eloszlatni, mert például a mandulatej sokkal ízesebb, mint az állati eredetű tej, arról nem is beszélve, hogy a szervezet könnyebben is dolgozza fel. Az újdonságok azért vannak, hogy kipróbáljuk őket, és ráadásul csak nyerni tudunk vele, ha ilyen ételeket készítünk, hiszen minden itt sorolt finomság sokkal egészségesebb, mint bármelyik bolti, előre elkészített desszert, és különösebben sok időt sem kell a konyhában töltenünk majd miattuk. Ha csak néha iktatjuk be a diétánkba a könyvek egy-egy receptjét, már akkor megkíméltük magunkat a sok felesleges cukortól és mesterséges anyagoktól.

A könyv végén találunk egy összefoglalót a legfontosabb alapanyagokról. A szerző elmondja, mire használhatjuk őket, és miért lesz jobb nekünk, ha néhány megszokott hozzávalót paleóra cserélünk, valamint azt is megtudjuk, hol szerezhetjük be ezeket. A kiadvány ára 1090 forint, és a Calendula Könyvkiadó webshopjában beszerezhető az összes kötet.

A könyvekért köszönet a Calendula Könyvkiadónak!

calendula receptkönyvek

Ez is tetszeni fog...