Különleges videós produkció a rendszerváltásról - Corn & Soda

Különleges videós produkció a rendszerváltásról

Tavaly jelent meg a Tilos az Á Könyveknél az Ezentúl lesz banán! című novellaantológia 1989-re és a rendszerváltásra emlékezve. (A kötetről mi is írtunk.) Idén pedig Schermann Márta rendezésében jött létre az a kevert műfajú Faktor Terminál produkció, amely a kötet novelláira épül, és már elérhető a videómegosztó portálokon.

forrás: sajtóanyag

A produkcióban neves színművészek adják elő a kötet novelláit, és szakértőként, szemtanúként megszólal Bánki György, Bányai Zsolt, Bella Árpád, Berkes Gábor, Bozóki András, F. Várkonyi Zsuzsa, Kőszeg Ferenc, Mink András, Nahalka István, Papp Gábor Zsigmond, Pesty László, Rab Árpád, Sőth Sándor, Szabó T. Anna, Vásárhelyi Mária.

A videó itt tekinthető meg.

2019-ben és 2020-ban számos olyan esemény harminc éves évfordulóját ünnepeljük, amelyek a rendszerváltáshoz, a demokrácia megteremtéséhez kötődnek.

1989. június 16-án történt meg Nagy Imre és társai újratemetése, mely a rendszerváltás egyik kiemelkedő hatású szimbolikus eseménye volt. Emellett 1991. június 16-án fejeződött be a szovjet csapatok kivonulása Magyarországról. Idén ünnepeljük azt is, hogy harminc éve került sor az első szabad parlamenti választásokra, majd alakult meg az első szabad országgyűlés Magyarországon.

Az 1989-1990-es események azonban nem csak politikai, gazdasági átalakulások voltak – legalább olyan fontosak azok változások, amelyeket mindennapi életünkben tapasztalhattunk meg. A produkció ezeket igyekszik megragadni és megmutatni a mai fiataloknak az Ezentúl lesz banán című kötettel és az az alapján készült Faktor Terminál produkcióval.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...