Mi történt Vegasban - hazai ősbemutató a Centrálban - Corn & Soda

Mi történt Vegasban – hazai ősbemutató a Centrálban

A Mi történt Vegasban című előadás hazai ősbemutatója látható a Centrál Színházban Ujj Mészáros Károly rendezésében, Balsai Mónival, Rada Bálinttal és László Zsolttal a színpadon.

László Zsolt, Balsai Móni és Rada Bálint

A Broadwayn tavaly nagy sikerrel bemutatott darabban egy híres író, egy éles eszű pályakezdő újságíró és egy nehéz döntési helyzetbe kerülő főszerkesztőnő konfliktus helyzetét követhetjük végig egy Las Vegas-i éjszakán. Mi a megoldás, amikor az esszé publikálása előtt egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak? Hol a határ a tévedés, a hazugság és a vélemény között? A média által manipulált, fake news-zal terhelt korunkban különösen aktuálisak ezek a kérdések. A fontos kérdéseket feszegető, mégis szórakoztató előadást látható novembertől a Centrál Színházban.

László Zsolt

A történet valóságos, a figurák létező személyek, akik névváltoztatás nélkül kerültek be a darabba. John D’Agata egy híres író, aki hosszú évek után zseniális oknyomozó írásművel jelentkezik, amit egy elit magazin azonnal meg akar jelentetni. Jim Fingal egy igyekvő, pályakezdő újságíró, aki azt a feladatot kapja, hogy ellenőrizze a szövegben lévő összes adatot. Emily, a szigorú főszerkesztőnő az, akinek el kell döntenie, mi legyen a mű sorsa – mivel a cikkben egyre több tényről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak. Hármuk izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapását követhetjük végig egy Las Vegas-i éjszakán néhány órával a leadás előtt.

A Mi történt Vegasban című színművet John D’Agata 2012-ben megjelent The Lifespan of the Fact című könyve ihlette, amiből Jeremy Kareken, David Murell és Gordon Farell azonos címmel írtak darabot, melyet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordított magyarra. Az előadás rendezője Ujj Mészáros Károly, a főszereplők Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Michac Gábor, a videótervező pedig Varga Vince.

Rada Bálint

A fontos kérdéseket feszegető, mégis szórakoztató előadás kapcsán Ujj Mészáros Károly rendező elmondta: „Igazán rendhagyó ez a színdarab, ami a sziporkázó, humoros felszín alatt azért komolyabb gondolatokat is boncolgat. Az igazság vajon a tények puszta felsorolása, vagy létezik az igazságnak egy magasztosabb formája is, amely túlmutat ezen? A szórakoztató riposzt sorozat apropója pedig egy szegény sorsú fiatalember öngyilkosságához kötődik. Különleges előadás lesz remek szereposztással, amely remélem, ugyanúgy magával ragadja majd a nézőket, mint Jane Austen klasszikusa, a tavaly bemutatott Büszkeség és balítélet.”

Balsai Móni

„Nagyon különleges és sokrétű darab, ami néha elgondolkodtat és néha nagyon szórakoztat. Valójában arról szól, hogy meddig lehet elmenni abban, hogy felhívd magadra a figyelmet. Manapság az emberek az okostelefonjukon ezernyi hírt pörgetnek végig. De mi az, ami ezekből megérint minket? És mi az, ami tényleg fontos lenne, hogy eljusson hozzánk? Tudunk-e jól szelektálni és meg tudjuk e érteni, hogy valaminek mi a lényege?” – teszi hozzá a főszerkesztőnőt alakító Balsai Móni.

Ez is tetszeni fog...