Nyolc évet vártunk erre: folytatódik az Y, az utolsó férfi! - Corn & Soda

Nyolc évet vártunk erre: folytatódik az Y, az utolsó férfi!

A hamarosan az újságárusok polcaira kerülő negyedik Y, az utolsó férfi–füzet az amerikai képregénysorozat 10–12. számát fogja tartalmazni, ami azt jelenti, hogy nyolc év után végre magyarul is folytatódik Yorick története. A Corn and Soda felkereste a sorozat kiadóját, és megtudta, hogy ezúttal hányadik számig tervezik kiadni Brian K. Vaughan ikonikus disztópiáját.

Brian K. Vaughan, Pia Guerra: Y, az Utolsó Férfi – 4. Forrás: Kingpin Kiadó.

Először a Kingpin kiadó Vertigo-antológiáiban, 2002 és 2007 között találkozhattak a magyar olvasók az Y, az utolsó férfi történetével, hasábjain a sorozat első hat száma jelent meg. A DC-univerzum felnőtt képregényei legjavát, a John Constantine: Hellblazer és a Prédikátor képkockáit is felsorakoztató kezdeményezés azonban sajnálatos módon a negyedik füzet után véget ért. Négy évvel később azonban újra fellángolt a remény az Y-rajongók számára: 2011-ben közösségi finanszírozással, korlátozott számban jelent meg a Ciklusok című kötet, amely a sorozat 7–10. számait tartalmazta.

Ezt követően azonban hosszú és mély tetszhalottságba zuhant a kiadvány, már-már azt hittük, soha nem fogjuk magyarul olvasni a „férfiatlanodás” történetét, mígnem 2018-ban a Kingpin kiadó bejelentette: újraindítják a sort. 2019. május és szeptember között meg is jelent az első három füzet – az első és a második a régi Vertigo-antológiákban olvasható hat számot tartalmazzák, míg a harmadik a Ciklusok-ban megjelent történet háromnegyedét. A tervek szerint november 14-én megjelenő negyedik Y-füzet azonban immár utoléri, sőt, két számmal meghaladja a Ciklusok-történetszálat, így végre kijelenthetjük: nyolc év után magyarul is folytatódik az Y, az utolsó férfi!

A Corn and Soda megkereste Harza Tamást, a Kingpin Kiadó tulajdonosát és kifaggatta: meddig tervezi folytatni a sorozat magyar nyelvű kiadását?

A válasz velős és bizakodó volt: „Majdnem 100%, hogy végig fogjuk vinni.”

Azok, akik még nem olvasták az Y, az utolsó férfi eddig megjelent számait, megrendelhetik a kiadó honlapján.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] tempóval haladnak, 2020 novemberében ér véget magyar nyelven Yorick és Ampersand története. A Corn and Soda korábban megkereste a Kingpin kiadót vezető Harza Tamást, aki elárulta: szinte […]