Oscar-díj 2017 - élőben - Corn & Soda

Oscar-díj 2017 – élőben

Forrás: filmnews.hu

Idén is végigkövethetitek velünk együtt az Oscar díjátadót, ami immáron a 89. a sorban.

Ahogyan azt tavaly, és tavalyelőtt is tettük, most is éjszakázunk egyet így február végén, hogy élőben nézhessük végig, és írhassunk az egyik legrangosabb filmes eseményről, az Oscar-gáláról.

Magát a gálát a Duna TV közvetíti majd. Éjjel egy óra előtt tíz perccel kezdődik és reggel hat óra tízpercig tart majd, szóval izzítsátok be a kávéfőzőt, mert hosszú éjszaka elé néz az, aki az egészet végig szeretné követni. Akkor sem marad le az ember a díjátadóról, ha nincs tévéje, mert a Duna TV az adásait online is élőben adja.

Az idei jelöltek listáját, amiben nagy szerencsénkre ismét van magyar jelölt, ITT találjátok.

Éjjel újra jelentkezünk, a cikkünk pedig folyamatosan frissülni fog.

22:17 A vörös szőnyegről való élő közvetítést ITT találjátok. Sajnos elég rossz a minősége, de amint találunk jobbat, megosztjuk veletek. Amerikában az ABC csatorna adja majd az esményt, szóval, aki nem a Duna TV-n szeretné majd végigkövetni, az a következő linken nézheti majd az Oscar-gálát: http://tvpc.us/Channel.php?ChannelID=8450

22:39 Az E! News-nak egy 360 fokos kamerája is van a vörös szőnyegen, csak egy applikációt kell hozzá letölteni a hozzá, amihez linket is találtok az oldalukon, és már élvezhetitek is a show-t.

23:30 Elkezdődött a vörös szőnyeges bevonulás, szóval az eddigi kis divat, frizura, smink csevejnek már vége, és az E! News már interjúkat készít a felvonulókkal.

00:13 Ryan Seacrest Viggo Mortensent interjúvolta meg, és egy Gyűrűk Ura szereplőtalálkozóról mutatott neki képet és kérdezgette róla, valamint arról, hogy a gyerekei mit szóltak a találkozóhoz, akik szintén ott voltak, amire ő azt válaszolta, hogy bár király volt, de nem ájultak el a gyerekei a dologtól.

00:22 Jackie Chan díjátadó lesz az ünnepélyen, és arról kérdezték, hogy összetudja-e számolni, hogy hány filmben szerepelt eddig. Elképesztő számmal állt elő. 250! filmben szerepelt eddig.

00:23 A Jimmy Kimmellel, az est házigazdájával készült interjút játszották be, amint a műsorvezető bevallotta, hogy picit ideges és lámpalázas.

00:39 Közben az ABC adása is már az Oscarral foglalkozik, de egyelőre még csak a híradó megy, amiben Bill Paxton haláláról beszélnek.

00:45 A Pharrel Willamsszel készített interjú végét Taraji P. Henson zavarja meg, de utána ő is odaáll Ryan Seacresthez egy interjúra. Mondjuk elég ciki volt a szitu, de de azzal vágta ki magát a hölgy hogy bocs, de mi ennyire szeretjük egymást.

00:50 Andrew Garfieldot arról kérdezték, hogy mit szól az anyukája a sikeréhez, amire ő viccesen azt válaszolta, hogy az ő anyukája a legjobb, mert bármi lenne ő szeretné, még akkor is ha egy sorozatgyilkos lenne.

00:53 Közben a Duna TV-n és az ABC-n is elkezdődött a közvetítés, szóval most már lehet ITT nézni magyarul, ITT pedig angolul.

01:00 Most már az interneten található és a tévében is látható adáson ugyanazt láthatjuk.

01:03 Érdekességként megjegyezném, hogy úgy látszik a Duna TV is csak úgy tudta megvenni a közvetítés jogát, hogy az eredeti adást közvetítő csatorna nevét nem vehetik le a sarokból.

01:07 Jess Cagle megjegyzi, hogy a tavalyi jelölésekkel ellentétben idén rengeteg színesbőrű színész jelölve van.

01:09. Amíg az amerikai adásban reklám van, addig a magyar közvetítés visszakapcsol a stúdióba egy kis beszélgetésre.

01:10 A Dunán a sztárok közötti hierarchiáról beszélnek, annak kapcsán, hogy a magyar jelölteknek igazából esélyük sincs, hogy nagy sztárok közelébe kerüljenek.

01:13 Matt Damon, A régi város producere arról beszél, hogy Casey Afflecket már 5 éves kora óta ismeri, majd Jimmy Kimmelen élcelődik, és azt mondja, hogy tulajdonképpen egy teljesen tehetségtelen ember, csak nagyon jó írók állnak mögötte. Persze ez az egész csak egy poén a részéről.

01:24 Sting azt mondta, hogy ez neki és a feleségének még egyben egy randi este is. A jelölése miatt nem izgul, azt mondja, hogy ő inkább előadni jött.

01:29 A Duna TV-vel még játszani is lehet, ahol a nyertesekre adhatjuk le a tippjeinket.

01:31 Justin Timberlake azzal viccelődik, hogy ő nem tudott róla, hogy ő indítja a showt. Arról is beszél, hogy a legtöbb zenéjét nem osztaná meg a gyerekeivel, és ezt másoknak sem tanácsolja, de végre ezt megoszthatja majd velük és emiatt rendkívül hálás a felkérését.

01:39 Magának a gálának is van egy hivatalos Oscar játéka, amivel még egy utat is lehet nyerni a jövő évi Oscar-díjátadóra.

01:47 Bill Paxton elhunytáról beszélnek még. Együttéreznek a családjával és két gyermekével, akiket hátrahagyott.

01:48 Kimmelnek meg egyelőre nincs jobb dolga, minthogy ő maga is a műsort nézi.

01:52 Ryan Gosling visszafogottan nyilatkozik a filmről, ami miatt jelölték, de az ő részéről sem hiányzik a humor, a kérdésre, hogy zongorázik-e még, azt válaszolja, hogy igen, és idegesíti is ezzel a szomszédait, akik közül egyre többen költöznek a környékéről.

01:54 Casey Affleck a megjelenése kapcsán említi meg, hogy a szakállára egy munkája miatt van még szükség, de tisztában van vele, hogy nem a legszebb látványt nyújtja most.

02:00 A Duna TV-n beszéltek arról, hogy mindenkit a saját plakátja előtt interjúvolnak meg. Őszintén szólva ez nekem is, és a nézőknek, sőt még a stúdióknak is hasznos, hiszen ennek köszönhetően könnyen be lehet azonosítani a színészeket.

02:15 Naomie Harrist a jelöléséről kérdezik és úgy reagál rá, hogy úgy gondolt a szerepre, hogy hülye lenne ha nem vállalja el. Ezzel csak egyetérteni tudunk, nagyon jó döntés volt a részéről a szerep.

02:22 Miközben Mel Gibsont interjúvolják Ginnifer Goodwint és férjét, Josh Dallast mutatják, akiket az Egyszer volt, hol nem volt című sorozatból ismerhetünk, aminek a forgatása során jöttek ők össze.

02:30 Kezdetét veszi a nyitóceremónia.

02:31 Timberlake az egyik saját dalával és táncprodukcióval nyit. A díszlet elegáns ezüstös. Jól láthatóan mindenki nagyszerűen érzi magát és a ritmust.

02:35 Kimmel és Timblerlake egyből szívatják egymást.

02:37 Kimmel sorra veszi a legismertebb celebeket és humorizál is velük. Picit mindenkinek odaszúr. Természetesen Trump is előjön, de csak egy mondat erejéig, fekete színészek és a faji diverzitás témája mellett.

02:42 Meryl Streepet is előveszi a show házigazdája, utalva Trump korábbi véleményére róla, ami hatalmas üdvrivalgást vált ki a jelenlévőkből.

02:46 Alicia Vikander a legjobb férfi mellékszereplőt jelenti be.

Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali – Holdfény (Moonlight)

02:49 Mahershala Ali a tanárainak köszöni meg, és azt mondja, hogy az anyukája kérte, hogy gombolkozzon be. Természetesen a feleségének, a filmakadémiának is megköszöni, és bejelenti gyermeke születését.

02:55 A legjobb smink, maszk díja következik. Előtte Kimmel még élcelődik egy picit Trumpon és a New York Times kapcsolatán. A díjat átadják Jason Bateman és Kate McKinnon.

A legjobb smink, maszk: Suicide Squad / Alessandro Bertolazzi

02:59 Szintén a szokásos sablonos köszönést hallhatjuk a díjazottaktól.

03:00 A legjobb kosztüm díját is McKinnon és Bateman adják át.

A legjobb kosztüm, jelmeztervezés:  Colleen Atwood – Fantastic Beasts and Where to Find Them

03:02 Colleen Atwood alig hiszi el, hogy nyert, de ő is mindenkinek megköszöni.

03:08 Kimmel a szuperhősös képregényekből készült filmeket emeli ki, és mellett arról is beszél, hogy a világban léteznek valódi hősök is, mint a Számolás jogában szereplő karakterek.

03:08 A legjobb dokumentumfilm díját bejelentik a Számolás joga női főszereplő. A  színpadra érkezik az a nő, akinek az életéről maga a film is készült, és akit Taraji P. Henson alakított a vásznon.

A legjobb dokumentumfilm: O.J.: Made in America – Ezra Edelman

03:12 A filmakadémiáank úgy tűnik, kötelező megköszönni, de ezt már megszoktuk. Ezra Edelman kiemeli, hogy a film a rendőri brutalitásról és elfogultságról is szól.

03:13 Kimmel O.J.-val viccelődik, és humorosan még azt is elismeri, hogy picit ízléstelen volt a poén.

03:14 Dwayne Johnson a műsor első produkcióját jelenti be, mármint ha a nyitó dalt nem számoljuk. Ez a Moana című rajzfilm egyik betétdala.

03:18 Annak ellenére, hogy a dal alatt csak kendőket lobogtattak, nagyon is látványos produkció volt, hiszen különböző formákat alakítottak ki belőlük.

03:23 Az Amerikai Filmakadémia elnökasszonya az akadémia nyitottságáról beszél, és hogy a művészetnek nincsenek nyelvi korlátai.

03:26 Apró ejtőernyőkön édességcsomagok hullanak a nézők ölébe.

03:27 A legjobb hangvágás, hang, (Sound Editing) díját Chris Evans és Sofia Butella adják át.

A legjobb hangvágás, hang, (Sound Editing): Sylvain Bellemare – Arrival

A legjobb hang, hangkeverés (Sound Mixing): Kevin O’Connell – A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge)

03:31 A hangvágást rendkívül gyorsan átvették, de hasonló a hangkeverés is, nem nyújtják el túlzottan a beszédeket.

03:32 A legjobb női mellékszereplő díja fog következni.

03:37 A díj átadása előtt Vince Vaughn egy bejátszást vezet fel.

03:40 A legjobb női mellékszereplőnek Mark Rylance adja át a díjat.

A legjobb női mellékszereplő: Viola Davis (Fences)

03:45 Davis is először az akadémiának köszöni meg. Azon emberekről tart beszédet, akik nem teljesíthették be álmaikat. Megható és sokatmondó beszéd.

03:53 Kimmel még azzal poénkodik, hogy Davis beszéde annyira jó volt, hogy ezért is kap egy Tony díjat.

03:55 Egy bejátszást konferált még fel, ami az inspirációról szól.

03:56 A legjobb külföldi filmnek járó díjat Charlize Theron és Shirley Maclaine jelentik be.

A legjobb külföldi film: The Salesman (Irán)

03:58 A rendező beszédét csak felolvassák, mert ő személyesen nem jött el, de maga a beszéd elég komoly. Háborúkról, azok áldozatairól, és az empátia fontosságáról szól.

04:01 Dev Patel Sting produkcióját konferálta fel. Az énekes pedig csupán egy gitárral a kezében minimális megvilágítás mellett énekel, mert itt a dal a lényeg, és nem a látvány.

04:03 Kis szünet jön.

04:07 A szünetnek vége is, a legjobb animációs rövidfilm díja jön.

A legjobb animációs rövidfilm: Piper – Alan Barillaro

A legjobb animációs film: Zootropolis – Állati nagy balhé

04:12 A rövid animációs film átvétele után ennél a díjnál is az átvevők rövid több időt töltenek a színpadon és a diszkriminációról beszélnek, amiről ugye maga a film is szól.

A legjobb művészeti rendezés, látványtervezés, díszlet: David Wasco – Kaliforniai álom (La La Land)

04:16 Gyors köszönés mindenkinek és megyünk is tovább.

04:17 Egy turistabusz utasait viccelik meg. A meglepődés őszinte az arcukon, erre ők tényleg nem számítottak. Megy a szelfizés, poénkodás, Jennifer Aniston még a napszemüvegét is elajándékozza. A hírességek mind eszméletlenül közvetlenek az átlagemberekkel. Valószínűleg életük egyik legjobb napja ez ezeknek az embereknek.

04:28 Egy olyan bejátszást láthatunk, ami a mozi varázsáról szól, és hogy milyen hatást vált ki az  emberekből.

04:29 Felicity Jones és Riz Ahmed a legjobb látvány díját adják át.

A legjobb látvány: The Jungle Book – Robert Legato, Adam Valdez

04:32 Köszönő beszédjükben azt mondják, hogy az ő díjuk a film többi dolgozóján is múlt.

04:34 Seth Rogen és Michael J. Fox egy DeLorean-ból szállnak ki. A legjobb vágás díját adják át.

A legjobb vágás: John Gilbert – Fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge)

04:37 Hát nem a Kalifornia álom nyert. John Gilbert a rendezőnek és feleségének köszöni a díjat.

04:38 Kimmel Sunny Pawel-el beszélget, az Oroszlán kis szereplőjével, aki egyébként eszméletlenül cuki. Közben érkezik még egy adag áldás az égből kis ejtőernyőkkel.

04:40 A legjobb rövidfilm kategóriája jön, aminél a legjobban izgulunk most, a magyar jelölt miatt. A Duna TV-n a film gyerekszereplőit kapcsolják, miközben az abc-n reklám megy.

04:43 A legjobb rövid dokumentumfilmnek és a legjobb rövidfilmnek járó díjakat Slama Hayek és David Oyowelo adják át.

A legjobb rövid dokumentumfilm: The White Helmets / Orlando von Einsiedel

04:46 A film készítői a háborúkról beszélnek, hogy nem csak Szíriában világszerte szeretnének véget vetni a háborúknak.

04:47 Végre a legjobb rövidfilm jön. Szorítunk!

A legjobb rövidfilm: Mindenki

04:48 ÉS IGEN! A MAGYAR RÖVIDFILM NYERT! Deák Kristóf megilletődve veszi át, az akadémiának köszöni meg először, de megjegyzi, hogy sokaknak köszönettel tartozik. Azoknak az  embereknek ajánlja, akik jobbá tehetik a világunkat, tehát a gyermekeknek. Rövid, de szép beszéd volt.

04:50 Ismét Trump-on megy a poénkodás. kimmel a Twitteren keresztül trollkodik vele.

04:51 Judd Apatow és John de Lancie a “filmtudósokról” beszélnek, azaz azokról, akiknek a technológiát köszönhetik a filmek mögött.

04:58 Javier Bardem és Meryl Streep a legjobb fényképezés, operatőr díját fogják bejelenteni.

A legjobb fényképezés, operatőr: Kaliforniai álom (La La Land)

05:00 Első az akadémia, majd utána jön mindenki, aki csak az eszébe jut a díjazottnak, Linus Sandgrennek.

05:01 A Mean Tweets-et láthatjuk, ami Kimmel egyik népszerű gagje. Mindegyik elég vicces, de a legjobbak a hírességek reakciói a gonosz tweetekre.

05:04 Ryan Gosling és Emma Stone lépnek a színpadra és John Legend produkcióját vezetik fel.

05:05 John Legend egy zongoránál ülve adja elő a Kalifornia álom egyik betétdalát. Nagyon romantikus, és szépen koreografált tánccal van körítve.

05:13 Samuel L. Jackson a legjobb filmzene díjazottját jelenti be.

A legjobb filmzene: Justin Hurwitz – Kaliforniai álom (La La Land)

05:15 A díjat átvéve a díjazott nem szeretne mindenkit felsorolni, mert napestig ott állhatna. Gyorsan végez a köszönéssel.

05:16 A legjobb betétdalnak járó díj jön.

A legjobb betétdal: City of Stars – Kaliforniai álom (La La Land)

05:18 Justin Hurwitz és társai egymásnak is megköszönik és mindenkinek akinek még tudják. Az oktatásukat is kiemelik, és természetesen az anyukák sem maradhatnak ki a köszönetáradatból.

05:20 Jennifer Aniston az elhunyt művészek megemlékezését vezeti fel, néhol elcsukló hangon.

05:24 A Duna TV-n ismét belefutottak a tavalyi hibába. Hiába vagyunk pont túl az elhunytak megemlékezés, amiben ismét volt magyar vonatkozás, a magyar nyertes miatt akkora az örömködés, hogy nagyobb a mosolygás, mint az illene ilyenkor. Ezt igaz maga a műsorvezető hölgy is megjegyzi.

05:29 A legjobb forgatókönyv díjátadás jön, Matt Damon és Ben Affleck adják át.

A legjobb forgatókönyv: Kenneth Lonergan – A régi város (Manchester by the Sea)

05:32 A forgatókönyvíró arról beszél, hogy mennyire szerencsés ő, miközben természetesen mindenkinek köszönetet mond.

05:33 Amy Adams a legjobb adaptált forgatókönyv díját adja át.

A legjobb adaptált forgatókönyv: Barry Jenkins – Holdfény (Moonlight)

05:35 Most hallhattuk az első olyan beszédet, amiben nem csak Istent, de még a feketéket is megemlítették.

05:36 Most pedig fánkok és kekszek hullanak az égből. Majd egy kis szünet a nagy finálé előtt.

05:41 A legjobb rendezőnek járó díj következik.

A legjobb rendező: Damien Chazelle – Kaliforniai álom (La La Land)

05:43 A rendező a többi jelöltet dicséri, majd ő is megköszöni mindenkinek, de az akadémiát kihagyja. Illetve még azt is elmondj,a hogy a film készítése közben esett szerelembe, ami ugye azért is érdekes mert maga a film is a szerelemről szól.

05:46 Közeledünk a gála vége felé, már csak 3 díj van hátra.

05:47 Brie Larson a legjobb férfi főszereplőt jelenti be.

A legjobb férfi főszereplő: Casey Affleck – A régi város (Manchester by the Sea)

05:51 Affleck kapásból káromkodik egyet, majd a többi jelöltnek gratulál, de Denzel Washingtont kiemeli.

05:55 A legjobb női főszereplő díját fogja felolvasni a tavalyi Oscar nyertes, Leonardo DiCaprio.

A legjobb női főszereplő: Emma Stone – Kaliforniai álom (La La Land)

05:58 Emma Stone nehezen kap levegőt. Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen illusztris társaságban versenyezhetett a díjért, és természetesen ő is megköszönni mindenkinek. Megígéri, hogy mindenkit külön külön felfog keresni és úgy is megköszöni majd nekik.

06:00 A gála fődíja maradt csak hátra.

06:03 Kimmel még mindig Matt Damon vérét szívja, baromi vicces az egész.

06:04 A legjobb filmnek járó díjat Faye Dunawaytől és Warren Beatty fogja megkapni a szerencsés.

A legjobb film: Holdfény (Moonlight)

06:09 Ahogyan az várható volt majdnem az egész stáb a színpadra vonult. A köszönőbeszédekben rengeteg embert megemlítenek. Hoppá! Úgy látszik tévedés van. Nem a Kalifornia álom nyert, hanem a Holdfény (Moonlight). Már a köszönés közben egyébként látszott, hogy valami gáz van. Viccesen egyébként egy korábbi téves bejelentésre utaltak még vissza. A Holdfény győztesei is sokaknak megköszönték, a beszédben kiemelték a feketék szerepét.

Ezzel a bakival a gála végére a 2016-os Oscar-díjátadó véget is ért. Köszönjük mindenkinek, akik velünk követték végig az eseményt! Összefoglalónkat ma délután olvashatjátok majd. Jó reggelt kívánok minden kedves olvasónak!

Ez is tetszeni fog...