Oscar-díj 2019 - élőben - Corn & Soda

Oscar-díj 2019 – élőben

Ahogy azt korábban megígértem, ma élőben közvetítem nektek az idei Oscar gálát. A cikkben találtok élő streamet is.

Bevezetőnek kezdjük azzal, hogy az idei díjátadó is hasonló a régebbiekhez, mégis picit más. Hasonló, mert az idei sem jöhetett el úgy, hogy ne legyenek botrányok, és különböző is, mert pont az egyik ilyen botrány miatt nincs műsorvezetője. Emellett abban is elég biztos vagyok, hogy magán a díjátadón is lesznek majd események, melyekről ismét beszélgethetünk majd holnap a barátainkkal.

A lényeg, hogy most is izgulhatunk a kedvenc jelöltjeinkért, még úgy is, hogy idén sajnos magyar nem került be az esélyesek közé.

Mivel idén kis hazánkban a tévében csak a TV2 égisze alá tartozó Moziverzum csatorna adja a műsort, ami nem fogható minden háztartásban, köztük eme cikk írójának otthonában sem, biztosítunk nektek ingyenes közvetítést is. Ugyanis a legtöbb fizetős, vagy regisztrációt követel, de ha eleget keres az ember, végül talál jótét lelkeket.

Cikkünket folyamatosan frissítjük. Így éjféltől, amikor a vörösszőnyeges bevonulás kezdődik, az Akadémia hivatalos Twitter oldalán látható közvetítést mutatjuk, a gála kezdete előtt pedig egy videót próbálunk majd a szövegbe beágyazni.

Amíg kezdődik a közvetítés, csak néhány infót csepegtetek még nektek. Az egyik legkomolyabb botrány idén a Legjobb élőszereplős rövidfilmek kapcsán volt. A Detainment című film, ami két olyan kisfiú történetét követi nyomon, akik megkínoztak és megöltek egy gyereket, úgy készült el, hogy az áldozat szüleitől erre nem kértek engedélyt. Ők bojkottálni is akarták a filmet, ám ez nem jött össze. Magában a filmben egyébként zseniális alakítások vannak, de még az előzetesét sem ajánlom megnézni azoknak, akiket könnyen felkavarnak az ilyen dolgok.

A hepaj egyébként már két órával ezelőtt elkezdődött és elvileg ezen a linken, amit valamiért képtelen beágyazni, a vörös szőnyeges vonulást és a gálát is lehet nézni.

Találtam jobb közvetítést, amit még be is lehet ágyazni. Íme:

Már el is értük az éjfélt, így már csak két órát kell várnunk a ceremónia kezdetéig.

Még néhány apró infómorzsa az idei Oscarhoz. A fellépők között ott lesz természetesen Lady Gaga és Bradley Cooper, a számomra érthetetlenül népszerű Shallow című számukkal, és a Queen is, akik véleményen szerint jobban meg is érdemlik a színpadot.

Ha meg már vörös szőnyeg, akkor jöjjön egy őrült ruha. Ez itt Billy Porter, aki 2018-ban az American Horror Storyban és a Pose című sorozatban szerepelt és ebben a ruhakölteményben jelent meg. Hát mondjak? Gratulálok!

Az ABC streamje véget is ért a vörös szőnyegről, de pillanatokon belül kerítünk másikat.

És meg is van. Ezt ajánlom, mert a korábban beígért Oscar hivatalos Twitter oldalán található videó Magyarországon nem elérhető. Íme:

1:00 Most már tényleg kezdjük percről percre. Yalitza Aparicio szerényen szólt fel a vörös szőnyegen. Csak annyit mondott, hogy köszöni a sok támogatást abban, hogy bekerült a jelöltek közé, miközben ő az első bennszülött jelölt az Oscar történelmében.

1:10 Willem Defoe Vincent van Gogh megformálásért lett jelölve, és a legnagyobb kihívásnak a szerepben azt találta, hogy tényleg festenie kellett, de a viccet félretéve megemlítette, hogy ez a film, az At Eternity’s Gate megváltoztatta azt, hogy hogyan látja a világot.

1:23 Glenn Close, a ruhája mellett, ami több, mint 30 kilót nyom, arról is beszélt, hogy a The Wife forgatásán a kamera mögötti munkából is rendesen kivette a részét.

1:32 Mike Myers, aki a Bohém rapszódiában szerepelt, elárulta, hogy anélkül vállalta el a szerepet, hogy elolvasta volna a forgatókönyvet.

1:34 Rami Malek is adott egy rövid interjút. Eredetileg csak annyi volt a gyermekkori álma, hogy egyszer színész legyen. Nos, ennél jóval többet ért el.

1:47 Spike Lee, a Csuklyások rendezője azt a tanácsot adta egy interjúban a fiataloknak, hogy a siker kulcsa az, hogy önmagukat adják. Közhelyes, de lehet igaz.

1:58 Egy perc és kezdődik. Reméljük ez a stream nem ér véget.

2:01 Egy őrületes Queen koncerttel kezdődik a műsor. A stream sajnos mostantól csak hangot ad javarészt, mert egy üzenettel fedik a kép javarészét, de keresünk új adást.

Itt az új:

Watch live video from oscar2019live4k on www.twitch.tv

2: 10 A Legjobb női mellékszereplő díját nyerte: Regina King – If Beale Street Could Talk. A színésznő könnyekkel küszködve elsősorban az anyukájának köszönte meg a díjat.

Ha a stream elmenne, csak frissítsetek rá az oldalra.

2:15 A Legjobb dokumentumfilm díját Jason Momoa és Helen Mirren adják át, és a Free Solo című alkotás kapja. Ezt egyébként némileg tekinthetjük magyar sikernek is, hiszen a film rendezője Vásárhelyi Chai Elizabeth, aki magyar származású.

2:24 Pörgetik a témát. Elsie Fisher és Thomas James a Legjobb smink és haj díját adják át. A díjat pedig Az alelnök című film kapta.

2:30 Melissa Mccarthy valami elképesztően röhejes kosztümben adta át a Legjobb kosztüm díját, amit a Fekete Párduc kapott. A köszönőbeszédben természetesen az afro-amerikaiak hátrányos helyzetére hívta fel a kosztümtervező a figyelmet.

2:39 A Legjobb díszlet díját szintén a Fekete Párduc kapja. Mily meglepő!

Elnézést a kellemetlenségekért, ám a streameket állandóan leállíttatják.

2:48 Sajnos valószínűleg néhány díjról lemaradtunk. De megpróbáljuk az infókat beszerezni.

2:58 Folyamatos technikai hibákba ütközünk, leginkább a közvetítések kapcsán. A Legjobb operatőr díját végül Alfonso Cuarón kapta a Roma című filmért. A Legjobb hangvágás és a Legjobb hangkeverés díját is a Bohém rapszódia kapta.

3.07 A Legjobb idegennyelvű filmnek idén a Roma-t szavazták meg, ami még a Legjobb film díjára is esélyes.

3:20 A Legjobb vágás díját a Bohém rapszódia kapta.

3:34 Jelenleg ott tartunk, hogy a legutolsó streamet is, amit találtam, ellehetetlenítették, lelőtték. Az infó, amit még beszereztünk, hogy a Legjobb férfi mellékszereplő Mahershala Ali lett a Zöld könyvben nyújtott alakításáért, a Legjobb animációs film pedig az Irány a Pókverzum!, ami talán az eddigi legjobb Pókember feldolgozás is.

3:38 A cikken belüli korábbi streamen hang még jön, de sajnos így nem tudjuk nektek maradéktalanul közvetíteni a gálát. Még egyszer, elnézést kérünk a kellemetlenségekért! Mi a legjobb szándékkal, tudásunkkal és akarattal álltunk neki, ám nálunk Moziverzum nélkül úgy látszik lehetetlen nézni az Oscart.

Délutánra viszont ígérünk egy összefoglalót, aminek az infóit a külföldi oldalakról összeszedjük. Köszönjük mindenkinek, aki a nehézségek ellenére idáig velünk tartott, de sajnos az idei percről percre történő közvetítésünket megszakítjuk, mert be kell látnunk, hogy így nem tudjuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. Jó éjszakát és, ha valaki talál jó adást, akkor jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

3:42 Egy utolsó próbát lehet még teszünk, a fentebb található adáson kép is bejön.

3:44 A Legjobb animációs rövidfilm a Bao lett. Ez az ő első Oscar jelölésük, amit egyből díjra is tudtak váltani.

3:47 A Legjobb rövid dokufilm díját a Period. End Of Sentence. című film kapja. Az alkotók sírva köszönik meg a Netflixnek és hozzátartozóiknak, hogy idáig juthattak. És persze, mivel hölgyekről van szó, arról is szólnak pár szót, hogy milyen nehéz nekik egy férfiak uralta világban.

3:54 Természetesen a politikai is helyet kap a gálán. Nem először kerül elő Trump falának a témája, úgy hogy a beszédet tartók direkten nem angolul szólalnak fel, jelezve, hogy a határok nem kéne, hogy komoly gátat szabjanak.

3:58 A Legjobb vizuális effekt díját Az első ember kapja. A rövid köszönőbeszédben a csapat itt is a családot helyezi előtérbe, de természetesen a munkatársaikat is megemlítik.

4:00 És fel is csendül a Shallow. Ehhez inkább nem is füzök hozzá semmit.

4:03 A közönség megőrül a dal hallatán. Gyakorlatilag álló üdvrivalgás fogadja a két énekes-színészt.

4:10 Jelenleg szünet van, szóval reméljük a stream is csak azért ment offline állapotba.

4:17 És sajnos nem. Azóta még két díjat átadtak. A Legjobb eredeti forgatókönyvet, amit a zöld könyv kapott, és a Legjobb adaptált forgatókönyvet, amit pedig Csuklyások nyert el.

Volt egy kis kiesés ami általunk szerzett streamekben.

4:25 A Legjobb filmzene díja a Fekete párducé, de őszintén szólva, én ezt nem értem. A film ezzel már három díjat bezsebelt.

4:27 A Legjobb dal a Csillag születiké. Lady Gaga így a zenei karrierje kiegészítéseként most már egy Oscart is a magáénak tudhat. Az énekesnő pedig egy szép közhellyel köszöni meg a szobrocskát. Ez a közhely nem más, minthogy a siker csak úgy jöhet el, ha minden bukásunk után felállunk.

4:31 Eljött a gála megemlékezős ideje, amiben a tavalyi év óta elhunyt művészekről emlékeznek meg. Bár korábban én arra tippeltem, hogy Andy Vajna is biztosan bekerül a montázsba, ám valamiért kimaradt. Meglehet, nem tiszteletlenségből, hanem azért mert januárban hunyt el, így majd a következő évi gálán emlékeznek majd meg róla.

4:43 Már a nagy díjak jönnek, azaz a gála vége felé tartunk.

4:45 A Legjobb férfi színész díját Rami Malek kapja Freddie Mercury megformálásáért. Ez a színész első jelölése és díja is.

4:46 Rami Malek úgy véli, hogy talán nem ő volt a legjobb választás a szerepre, de viccesen megjegyzi, hogy mégis jól sült el az egész. Emellett szintén kiemeli a bevándorlókat és melegeket a köszönő beszédében, ugyanis a Queen énekese mindkettő volt.

4:58 A Legjobb női színész díját A kedvencben alakító Olivia Colmannek ítélte az Akadémia. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Glenn Closenak eddig hét jelölése volt a karrierje során és egyetlen díjat sem kapott. Hát, nem erre számítottunk.

5:07 Guillermo Del Toro, a tavalyi év Legjobb rendező díjának nyertese jelenti be az idei legjobb rendezőt. Nem túl meglepő, de Alfonso Cuarón kapja a díjat a Roma című, némileg önéletrajzi filmjéért.

5:11 Végül, az este utolsó díja, a Legjobb film jön. Időközben egyébként lemaradtunk a Legjobb Rövidfilmről, ami a Skin lett.

5:15 Végül, az este fő nyertese a Zöld könyv. Így az ő, egyébként szintén csak átlagos köszönőbeszédjükkel véget is ért a 2019-es Oscar-díjátadó gála.

Köszönjük mindenkinek, aki ma este velünk tartott, és bocsi, hogy nem volt végig tökéletes a közvetítés!

Amennyiben hagytunk ki díjat, nézzétek el. Bár többesszámban írtam, mert az oldalt többen is visszük, így egy ilyen közvetítés a kollégáimnak is köszönhető, de ezt az estét egyedül vittem végig, és több mint valószínű, hogy több hibát is vétettem. Nézzetek vissza délután és megkapjátok a nyertesek teljes listáját az összefoglalóban.

Addig is, jó reggelt minden kedves olvasónknak!

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] percről percre közvetítésünk után, íme az ígért összefoglaló a gáláról. Idén is volt néhány érdekesség, de […]