Programfigyelő - augusztus 15-21. - Corn&Soda

Programfigyelő – augusztus 15-21.

Eheti Programfigyelő: Egri Érsekkerti Nyári Játékok/Sportterasz és Ability Park a Westend Tetőteraszán/Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál/Országos Beatles Találkozó/India Varázsa Fesztivál

Egri Érsekkerti Nyári Játékok: Eger, július 15-augusztus 19.

2016. július 15. és augusztus 19. között rendezi meg a Pinceszínház Eger az VI. Egri Érsekkerti Nyári Játékot, melyen összesen 10 színdarabot, számtalan, gyerekeknek szánt zenés és interaktív mesejátékot, így a főpróbákkal együtt 72 előadást tekinthetnek meg a nézők.

A műsorban szerepel a Stílusgyakorlatok, mely egyetlen banális történet kilencvenkilenc-féle variációja – biztosak vagyunk benne, hogy igazi szellemi felüdülés lesz mindenki számára. Szintén újdonságként lesz látható a Francia rúdugrás, mely egy szexuál-parapszichológus guru és páciensei történetét meséli el – kész komédia!

Ismét látható lesz a tavalyi játékokon is nagy sikerrel játszott musical, az Annie, az utóbbi évek legsikeresebb vígjátéka, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, valamint egy magyar, kortárs zenés vígjáték, a Csoportterápia.

egriersekkertijatekok.hu/esemenyek/

Sportterasz és Ability Park a Westend Tetőteraszán: Budapest, augusztus 6-21.

Augusztusban igazi sportkülönlegességekkel vár mindenkit a WestEnd City Center, ugyanis augusztus 6. és 21. között a WestEnd tetőkertjén minden szombaton sztáredzők hozzák lendületbe a sportok szerelmeseit, vasárnaponként pedig az Ability Parkban (interaktív élménypark) az egészséges látogatókkal, sportolókkal együtt a mozgásukban korlátozottak is próbára tehetik képességüket.

Augusztus 6-án, 13-án és 20-án Eöry Enikő, Katus Attila, Pintér Ada, Sifter Tímea, Szappan Petra, Szentgyörgyi Rómeó, Szívós Zoltán és Tatarek Rezső garantálják, hogy mindenki beleszeret valamilyen mozgásformába, ha ellátogat a WestEnd tetőkertjén megrendezésre kerülő, rendhagyó eseménysorozatra 14:00 és 20:00 között.

Vasárnaponként egy különleges élménypark, az Ability Park várja a sportolni vágyókat, ahol számos érdekességet próbálhatnak ki a látogatók. Olyan speciális mozgásformákba lehet betekintést nyerni, mint az ülőröplabda, a vakfoci, különböző érzékenyítő játékok, de aki elég bátor, a vaklabirintusból is megkeresheti a kiutat.

A sport mellett a kötelező frissítőről és a hidratálásról a Vöslauer gondoskodik, az energiapótló friss falatokat a Rio Mare biztosítja, ha pedig valaki még a frissítő készítésbe sem rest energiát fektetni, “tekerhet magának” egy friss gyümölcskoktélt a biciklis turmixbárban.

www.westend.hu/hir/sportolj-velunk-augusztusban

Programfigyelő - augusztus 15-21.

Forrás: elevengyerekek.hu

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál: Ráckeve, augusztus 12-20.

24 éve minden augusztusban három város összefogásával szervezik meg az eseményt, melyen 16-20 ország közel 600 táncosa vesz részt.

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Ráckeve és a Kis – Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a Ráckevén működő a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül. Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: operett és színházi előadás, koncert és humor, gyermekszínház és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások a Művelődési Központ szabadtéri színpadán kerülnek bemutatásra.

www.summerfest.rackeve.hu/

Országos Beatles Találkozó 2016: Budapest, augusztus 21.

Egy nap, amikor minden a Beatlesről szól.

A Kobuci Kert és a The Bits Beatles emlékzenekar idén is megörvendezteti a Beatles rajongókat, a programokkal és három tematikus koncertblokkal színesített egész napos eseménysorozat egyik kiemelkedő eseménye, hogy a The Bits eljátssza a San Francisco-i Candlestick Parkban adott teljes koncertet.

Az Országos Beatles találkozó 2016 címet viselő, család és zenebarát eseményen a koncertek és játékok mellett minden a Beatlesről és a Beatlestől fog szólni. Sztár és díszvendégek teszik a programpalettát még színesebbé és egy nagyszabású játék előzi majd meg a rendezvényt.

Helyszín: Kobuci Kert
Időpont: augusztus 21., 16:00-21:00

Programfigyelő - augusztus 15-21.

Forrás: thebits.hu

India Varázsa Fesztivál: Budapest – Csillaghegy, augusztus 21.

A rendezvény színes programokon keresztül igyekszik bemutatni India ősi kultúráját, gasztronómiáját, gyógyászatát, művészetét és tudományát.

Láthatunk majd indiai esküvőt tűzceremóniával, egzotikus táncokat, színdarabot, jóga és harcászati bemutatót. Megszólalnak majd az ősi hangszerek és dobok.

India szokásainak varázslatos világába vezet az “Indiai Falu”, ahol a látogatók kipróbálhatják a jellegzetességeket. Hagyományos viseletbe öltözhetnek, a hölgyek megismerhetik az indiai ékszerek jelentését, a díszítési és sminkelési praktikákat, amiket rögtön alkalmazhatnak is magukon. Kipróbálhatják a henna- illetve a testfestést.

A gasztronómia iránt érdeklődők látványfőzéseken keresztül megismerkedhetnek az indiai fűszerekkel, a főzési technikákkal és íz-társításokkal. Akik szeretnék, kipróbálhatják a lepénykenyér sütés rejtelmeit is.

Az ájurvéda standon hasznos információkat kaphatunk a saját testtípusunk szerinti egészségmegőrzésről. Ihatunk a rézedényben ülepített tiszta vizet, igénybe vehetünk rövid masszázst, és lesznek asztrológusok is.

A művészeti szigeten felnőtt indiai kézműves foglalkozásokkal várják a lelkes érdeklődőket. Ezen felül mindenkinek leírják a nevét szanszkrit betűkkel!

Az önismeret és a spiritualitás iránt érdeklődők a Karma-labirintuson és a Mantra ösvényen való keresztülhaladást fogják leginkább élvezni, de szerepet vállalhatnak a reinkarnációs szituációs játékokban is, ahol már az élet legfontosabb metafizikai kérdései is terítékre kerülnek, csak úgy, mint a Kérdezz-Felelek sátor kötetlen filozófiai kerekasztalán. A templomteremben óránként indul majd körséta, így azok, akik még sosem jártak az intézményben, bepillantást nyerhetnek a kulturális központ életébe.

Ezeken felül lesz még íjászat, éttermi sátor különleges finomságokkal, kirakodóvásár, virágfüzér-fűzés, hangszersziget, ökoporta, hennafestő kiállítás…  Gyermekfoglalkozásokkal, szabadtéri játékkal, kézműves programokkal, és az indiai tradíciót bemutató játékos foglalkozással várják a legkisebbeket is. Játszótér, játszószoba és pelenkázó is rendelkezésre áll.

Időpont: augusztus 21., vasárnap 10:00 – 18:00. Este lehetőség nyílik betekinteni a zenés templomi programokra is, kapuzárás 21:00 órakor.

Belépők: 1200Ft/felnőtt és 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Helyszín: Bp. III. kerület, Csillaghegy, I. Bejárat: Lehel u. 15-17., II. Bejárat: Attila u. 8.

 

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...