Programfigyelő - július 20-27. - Corn & Soda

Programfigyelő – július 20-27.

Heti programfigyelőnkben újabb remek nyári fesztiválokat ajánlunk nektek. Kezdődik a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a Művészetek Völgye is, de ellátogathattok a Keszthelyi Nyári Játékokra és a debreceni Campus Fesztiválra is. Folytatódjon a fesztivál szezon!

 

Campus Fesztivál

Debrecen, július 22-26.

Ismét Debrecenben dübörög a buli. A fesztiválszezon egy percre sem áll meg. A szokásos hazai zenekarok mellett olyan külföldi előadókkal találkozhatunk, mint Wilkinson, a brit drum and bass zenei producer és DJ Londonból, a holland jazz díva Caro Emerald, és a brit Enter Shikari. A Campus Fesztivál helyszíne újra a Nagyerdei Stadion melletti terület lesz.

Jegyár

Bérlet – négy napra
december 31-ig: 10.990 Ft
április 30-ig: 12.990 Ft
július 14-ig: 14.990 Ft
július 15-től és a helyszínen: 15.990 Ft

Napijegy
csütörtökre, péntekre és szombatra július 14-ig: 5.990 Ft
július 15-től és a helyszínen: 6.990 Ft
szerdára (nulladik napra): 2.990 Ft

 

ART Placc

Tihany, július 22-26.

A hazai, fiatal kortárs kultúra legmenőbb intézményeit, produkcióit, alkotóit és előadóit kínálja a tihanyi ARTplacc kortárs művészeti és design jamboree, július 22-től július 26-ig, a Balaton partján, a tihanyi révnél. Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak. Az ARTplacc a nyár egyik legizgalmasabb eseménye lesz.

 

Veszprémi Utcazene Fesztivál

Veszprém, július 22-25.

Veszprém az utcazene fővárosa, legalábbis minden, évben immár 16. éve  július végén azzá válik a járókelők legnagyobb örömére. A külföldi fellépők mellett bárki jelentkezhet egy kis örömzenélésre, ráadásul nem is tét nélkül, hiszen a legjobbakat pénzjutalommal díjazzák. A város minden zugában, tekergős kis utcáiban vagy éppen a nagyobb tereken szuper hangulatú koncertekbe botolhat, aki arra jár. Az ingyenes rendezvény idén is a nyár egyik legjobb bulijának ígérkezik a királynék városában, ahol szinte mindegy is, hogy ki játszik, itt tényleg a hangulat számít, és azzal még sosem volt gond.

 

Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely, július 23. – augusztus 16.

16 éve annak, hogy a Festetics-kastély parkjában Puskás Tamás és Básti Juli meglátta az ideális színházi teret. Mára a Keszthelyi Nyári Játékok a Balaton parti esti szórakozások közül az egyik legnívósabb. Az idei program sorra veszi az előző évadok legnagyobb sikereit: Hét Boszorka koncert, Black Comedy, Illatszertár, Függöny fel! és Pletykafészek előadásokkal várják a nézőket a Festetics-kastély parkjában.

 

Művészetek Völgye

Több helyszín, július 24. – augusztus 2.

Az utóbbi évek legnagyobb fesztiválja készül a Balaton-felvidéken abból az alkalomból, hogy immár 25. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét. A magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-java ott lesz az idén jubiláló Művészetek Völgyén július 24. és augusztus 2. között. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal, fellépővel és a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal készül. Márta István, a fesztivál igazgatója idén egy saját udvarral lepi meg a vendégeket, a Mártapista udvar az igazi mély beszélgetések otthona lesz. Fellép az elmaradhatatlan Hobo, a színház szerelmesei találkozhatnak Pintér Béla Társulatával, a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulatával is. Lesznek a helyszínen is jubileumi meglepetések és a 25. Művészetek Völgyét ünnepli Sebestyén Márta és a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar és a családok és gyerekek kedvenc találkahelye, a Kaláka Versudvar és még sokan mások.

 

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...