Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél - Online kiállítás a deák17 galéria weboldalán - Corn & Soda

Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél – Online kiállítás a deák17 galéria weboldalán

Bár a Deák17 Galéria jelenleg zárva tart, 2020. április 15-től izgalmas művészeti kiállítás tekinthető meg weboldalán ÉN KICSI SZÖRNYEM – SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN címmel. A kiállításhoz egy olyan múzeumpedagógiai foglalkozás is tartozik, amely 7-12 éveseknek szól, és bátran neki lehet állni otthon, együtt a családdal vagy egyedül is. A Deák17 Galéria szeretettel ajánlja online tartalmait!

Grela Alexandra illusztrációja Lázár Ervin A Hétfejű Tündér című meséjéhez
Kép forrása: Csimota Kiadó, 2015.

Online kiállítás

ÉN KICSI SZÖRNYEM
– SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.  A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongáskeltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz?

A kiállítás és a rajzpályázat támogatója a Pagony Könyvkiadó.

Kurátor: Révész Emese művészettörténész

Az online kiállítás képanyaga az alábbi weboldal alján található lenyitható képgalériákra kattintva tekinthető meg: http://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/en-kicsi-szornyem–szornyek-es-kepzeletbeli-lenyek-a-gyerekkonyv-illusztracioban

Pályázati eredmények

ÉN KICSI SZÖRNYEM – SZÖRNYRAJZOLÓ PÁLYÁZAT

A kiállításhoz kapcsolódó Én kicsi szörnyem című, gyerekeknek szóló szörnyrajzoló pályázat sikeresen lezárult. A pályázat hivatalos eredménye: három alkotás került kiemelésre, amelyből kettő egyéni és egy csapatmunka. A három kiemelt pályamunka mellett több, mint 100 pályázati gyerekalkotás bemutatásra kerül az Én kicsi Szörnyem – szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban online kiállításon. Ezúton is gratulálunk a továbbjutóknak, és minden résztvevőnek!

A zsűri tagjai voltak:

Révész Emese– művészettörténész, kurátor

Mayoría StefániaPagony Könyvkiadó

Kaposi DorkaDeák17 Galéria vezetője

Online múzeumpedagógiai foglalkozás

ÍGY NEVELD A SZOBASZÖRNYED

Ha ti is kedvet kaptatok a csodálatos lények tartásához, most készíthettek magatoknak egy izgő-mozgó példányt. A Deák17 Galéria honlapjáról letölthető segítségekkel létrehozhattok egy saját fenevadat otthonra, tulajdonságait, kinézetét pedig egy játék segítségével a véletlenre is bízhatjátok.

Időigény:  60-90 perc.

Korosztály: 7-12 év, de segítséggel kisebbeknek is ajánljuk.

A foglalkozás további részletei megtalálhatók a Deák17 Galéria honlapján, itt: http://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/igy-neveld-a-szobaszornyed

Így nevel a Szobaszörnyed!Online múzeumpedagógiai foglalkozás
Kép forrása: Sajtóanyag

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria figyelembe véve a kormány döntését, a lakosság érdekeit és a közegészségügyi szempontokat, sajnálattal közli, hogy a veszélyhelyzet végéig zárva tart.

Forrás: Sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...